У Кам’янському завод “Каметсталь” зупинив на ремонт конвертер №2

Надіслав: Александр Бугаев , дата: вт, 09/10/2024 - 10:00
каметсталь

Завод “Каметсталь” у конвертерному відділенні для проведення масштабного ремонту зупинив конвертер №2.

Про це повідомила пресслужба компанії.

“У конвертерному цеху “Каметсталь” реалізують комплекс заходів з відновлення основного обладнання у межах програми капітальних ремонтів-2024”, – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що в ремонті конвертера №2 значна увага приділяється енергетичній частині, зокрема заплановані заміна важливих вузлів та ремонт котла кесона, призначеного для відведення та первинного охолодження конвертерних газів.

Серед найважливіших завдань – ремонт корпусу конвертера, який виконують бригади спеціалістів цеху ремонту металургійного устаткування Метінвест Промсервісу, після завершення цих робіт розпочнеться перефутерування агрегату.

Також виконується заміна електродвигуна димососа №2 на сучасний – європейського виробництва.

Вже виконаний монтаж пускорегулюючої апаратури, після монтажу та пусконалагоджувальних випробувань нового двигуна очікують якісної роботи димососа. Зараз у зоні нашої підвищеної уваги – стабільна робота обладнання конвертера №1, на який на час зупинки його «колеги» цілком покладено виконання завдання з виробництва сталі”, – зазначили в пресслужбі.

В компанії додали, що раніше на дільниці позапічної обробки сталі успішно виконали капітальний ремонт установки “піч-ківш” №1 – одного з двох агрегатів, призначених для доведення сталі в ковші до заданих параметрів за температурою та хімічним складом перед розливанням на машинах безперервного лиття заготовок.

За результатами капремонту УПК-1 працює відповідно до паспортних характеристик, витримуються стабільні технологічні параметри, виключена додаткова витрата електроенергії під час технологічного процесу позапічної обробки сталі.