Укрпошта доставлятиме посилки у Польщу експрес-потягом

Надіслав: Александр Бугаев , дата: чт, 04/11/2024 - 07:03
пошта

Український поштовий оператор "Укрпошта" розглядає ініціативу щодо запуску поштового поїзда для експрес-доставки вантажів між Україною та Польщею. Запуск поштового вагона значно пришвидшить міжнародну доставку "Укрпошти", зокрема й на ринок США з використанням авіадоставки з польських аеропортів. На сьогодні термін доставки посилок "Укрпошти" до Польщі становить 22 дні.

Про це повідомляє Смілянський у кулуарах саміту Business Wisdom Summit, передає Інтерфакс-Україна. Український поштовий оператор "Укрпошта" веде активні переговори щодо запуску поштового поїзда, що здійснюватиме доставку вантажів між Києвом та Перемишлем. 

Зустріч директора АТ "Укрпошта" Ігоря Смілянського з головою Poczta Polska Себастьяном Мікошем на саміті Business Wisdom Summit виявилася сприятливою, адже обговорення виявило великий потенціал для розвитку міжнародної логістики. Реалізація цього проєкту сприятиме значному прискоренню міжнародних відправлень "Укрпошти", включаючи маршрути до США, використовуючи авіадоставку з польських аеропортів.

Зазначено, що хоча цей вид доставки виявляється дорожчим, ніж автомобільний транспорт, він менше піддається впливу черг та затримок, що можуть виникнути через блокаду. "Укрпошта" вже провела зустріч з урядовою делегацією Польщі, щоб продемонструвати їм плани та показати вагон, призначений для поштових перевезень.


Директор "Укрпошти" висловив сподівання, що поштовий вагон вдасться запустити у 2024 році. Це відкриє нові можливості для міжнародної торгівлі та забезпечить більш швидку та надійну доставку вантажів між Україною та Польщею.

  

Теґи