У Кам’янському відкрився ХХVI Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння»

Надіслав: Александр Бугаев , дата: пт, 09/13/2024 - 08:27
театр

У четверг, 12 вересня, в Академічному музично-драматичному театрі ім. Лесі Українки відбулося урочисте відкриття довгоочікуваного ХХVI Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Відлуння!»

Урочиста церемонія відкриття почалася на Соборній площі, театралізованою екскурсією історичною частиною Кам’янського – Верхньою колонією. Усі, хто прийшов на неї, відчували себе так, ніби перенеслися на 100 років назад, на початок минулого століття. По старих вулицях ходили люди, одягнені по моді 1913 року. Серед них були відомі, видатні кам’янчани: О. Сокол (відомий скульптор і архітектор), І. Ясюкович, директор металургійного заводу, С. Мороз, редактор місцевої газети «Отклики жизни», Е. Сундгрен,  директор-розпорядник Дніпровського заводу, і звичайні городяни.  

Зображення
2

Завершилась екскурсія невеликою лекцією і концертом у приміщенні Малої сцени театру, яка знаходиться у колишньому музеї ДМК.  А на початку 20 століття тут був інженерний клуб заводу. 

А ввечері на Основній сцені Театру імені Лесі Українки відбулось офіційне відкриття фестивалю. Глядачів (а зібрався майже повний зал) привітав міський голова Андрій Білоксов. Він назвав фестиваль «Відлуння» дотиком до прекрасного і потребою душі. Особливо в ці непрості для всіх нас часи. І побажав усім неабутніх вражень від побаченного.

-Мапа театрального фестивалю подібна до мапи зоряного неба. «Відлуння» світить незгасно і своєю любов’ю і енергією живить людей.Хай же не зсасає це ясне творче сяйво! - сказала президент фестивалю,  відомий театральний критик і драматургНіна Мазур.

Привітала гостей і директор-художній керівник Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки, заслужений діяч мистецтв України, директор фестивалю «Відлуння»  Маргарита Кудіна. 

По традиції фестиваль розпочинається виставою українського театру. Фестиваль відкрив наш театру імені Лесі Українки  - моношоудрамою “Мерилін Монро. Солоденька” у виконанні заслуженої артистки України Світлани Сушко. Важко передати свої враження від вистави – це треба бачити! Можна сказати лише одна – Світлана Сушко зіграла чудово! Костюми, декорації, балет – на вищому рівні. І, звичайно ж, акторська гра, яка не залишила байдужими нікого з глядачів. Які віддячили артистці бурхливими оваціями і квітами!

Фестиваль триватиме з 12 по 17 вересня – на Основній і Малій сценах  Театру ім. Лесі Українки.

Зображення
0

ДОВІДКА. Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Відлуння» був започаткований у 1999 році Віцепрезидентом Всесвітнього Форуму Театру Одного Актора  (Міжнародний інститут театру, ЮНЕСКО), членом виконавчого комітету Ради директорів Міжнародної асоціації моно фестивалів Ніною Мазур. Цей фестиваль – єдиний член від України  Міжнародного Форуму Монотеатру (при МІТ, ЮНЕСКО), до якого входять лише десять фестивалів з усього світу.