У музеї Кам’янського відкриють нову виставку

Надіслав: ilona , дата: ср, 07/17/2024 - 10:27
у

19 липня в Музеї історії міста Кам’янське у рамках проєкту «Мовні вправи» відкриється виставка «Мовний код нації», роботи для якої надали українські митці та мисткині.

Всі твори незмінно присвячені темі мовної ідентичності, деколонізації та важливості української в повсякденному житті, а також тому, що навіть в цьому контексті ми разюче відрізняємося від нашого сусіда-агресора. Крім самої експозиції, у день відкриття відбудеться публічна розмова з експертами на тему «Та не однаково мені». Вхід вільний.

Виставка складається з творів українських художників, котрі переосмислюють колоніальний досвід української нації. Серед них Алевтина Кахідзе, Оля Федорова, Михайло Алексеєнко, Елтуран Мамедов та інші. Також в наших стінах крім робіт художників можна буде побачити постери зі старожитніми світлинами із зображенням українських родин з різних регіонів, автентичний рушник з вишитим «Заповітом» Тараса Шевченка, графічні плакати, виконані випускниками Львівської академії друкарства та Харківської академії дизайну і мистецтв.

Відкриття відбудеться 19 липня 2024 р., а триватиме виставка до 26 серпня 2024 р. Вхід — вільний для всіх.

Мета події — створити простір для діалогу та запросити громадськість до рефлексії на тему мови як інструменту деколонізації, без нав’язування конкретних ідей чи ідеологій.

Проєкт реалізується за підтримки фундації Artists Support Ukraine, а також агенції та ГО Port of Culture.