Кам'янчанин про майбутнє президенство Залужного

Надіслав: elena , дата: сб, 03/09/2024 - 13:19
куприй

Екс-нардеп із Кам'янського Віталій Купрій висловився, до чого веде призначення Валерія Залужного послом Великобританії.

"Деякі думки навколо майбутнього призначення Валерія Залужного послом у Великобританію.
Вочевидь Зеленський і Міністерство закордонних справ України своєю заявою про цей крок порушили норми міжнародної Відденської конвенції. Про призначення посла мова може йти лиши після отримання від іншої країни погодження, так званого агремАну. Свого часу я зробив все, щоб екс-Міністр оборони Резніков його не отримав. Надав британцям докази його корумпованості і саботажу у розвитку національного спротиву.
Не отримавши агремАну і заздалегідь заявивши що посол вже призначений, можна вважати що відбувається тиск на іноземну державу, а це є абсолютно недружній крок. І тоді можна навіть отримати відмову.
Тут є декілька варіантів:
1. Зеленський не знає міжнародного права, а співробітники нашого Міністерства закордонних справ побоялися зробити йому зауваження. Я думаю що це малоймовірно. Все відбувалось свідомо.
2. Неофіційно кандидатура Залужного на посаду посла у Великобританії була вже неофіційно погоджена з Ріші Суноком, адже він позитивно сприйняв цю новину.
3. Але є ще один варіант. Що саме Ріші Сунак запропонував Валерію Залужному приїхати працювати у Лондон. Останній озвучив цю пропозицію Зеленському і той був змушений погодитись. 
Чому змушений? Бо тепер йому прийдеться поставити хрест на своїх спробах перекинути (за допомогою кишенькового ДБР) відповідальність за здачу півдня на військових. Нагадаю що така спроба вже була і мова шла про пред'явлення підозр безпосереднім підлеглим Залужного, а потім у час Х і йому самому. Британці знали про це і вирішили захистити нашого народного генерала. Звісно, що там вони будуть працювати разом з особистою довірою і повагою один до одного. Гарний майданчик для майбутнього балотування у Президенти України.
Чому я вирішив написати про варіант 3? Бо мав погане передчуття на душі, що Зеленський не зупиниться на звільнені більше десятка генералів і почне їх кримінально переслідувати. Так він робить зараз у справі захоплення росіянами аеропорта у Гостомелі і знищення літака "Мрія". Там у в'язницю кинули 76-річного екс-директора Сергія Бичкова і звинуватили його у держзраді. Не колишнього гендиректора Укроборонпрому Гусєва, який за день до вторгнення письмово заборонив евакуацію літаків. Не згадуючи вже покійного екс-Міністра внутрішніх справ Монастирського, який вивів з військового містечка у Гостомелі майже всю бригаду Нацгвардії, яка мала обороняти аеропорт. Не чипаючи екс-Міністра оборони Резнікова, який сховав на складах у Яворові стінгери, джавеліни і нлави. Ну і ніяк цей злочин не стосується Зеленського, який вчасно не відреагував на дані розвідки, не ввів воєнний стан, не надав наказ розгортати військові частини, у тому числі батальйон ТрО, у якому я служив, тощо.
Вірю що наші західні партнери не дадуть Зеленському вчинити жодної провакації проти Валерія Залужного і його екс-підлеглих по службі в ЗСУ!" - розповів Купрій.