Справа про півтора мільярди очима політиків Дніпра

Надіслав: slavkin1 , дата: ср, 01/31/2024 - 18:40
лієв

Політики Дніпропетровщини прокоментували справу чиновника Міноборони Лієва, якого підозрюють у розкраданні 1,5 мільярда бюджетних гривень.
Політик і бізнесмен з Дніпра Загід Краснов пропонує тих, хто «відмазує» Лієва, відправити на фронт.
«В Україні чиновника-мародера з Міноборони обвинувачують, що той під час війни вкрав в українських воїнів 1,5 млрд грн на закупівлі боєприпасів. А заступник секретаря апарату РНБО прийшов брати його на поруки. І суддя цього чиновника не «закрив».
Що це – дно, фініш, аут? Чи є більша зневага до наших захисників і країни, яка на межі можливостей відбивається від озброєних до зубів окупантів?
Ми обурюємося, що Європа стала давати нам менше грошей. А в той же час Україна посідає 104 місце в рейтингу найкорумпованіших країн світу. І такими випадками ми власними руками виставляємо себе на посміховисько і ще більше руйнуємо довіру до країни. 
Я вважаю, що цього заступника секретаря апарату РНБО і суддю, який ухвалив таке рішення, слід відправити на фронт зі зброєю в руках. Щоб вони зрозуміли, в кого крадуть гроші. Щоб відчули, що таке нестача боєприпасів. Зрозуміли, що таке війна. Я впевнений, що тоді в корні змінять своє ставлення до мародерів при владі», - пише Краснов в соцмережах.
Екс-нардеп з Кам’янського Віталій Купрій вважає, що за Лієвим «вгадуються» найвищі посадовці України.
«Суд відмовився тримати під вартою колишнього керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва. Його підозрюють у розкраданні майже 1,5 мільярда гривень на закупівлі боєприпасів для ЗСУ.
Я знаю пана Лієва особисто. Після відступу ворога від Києва ЗЄрмак дав вказівку роззброїти цивільне населення столиці і Добровольчі формування територіальних громад. Командування сил ТрО ЗСУ доручило мені провести декілька нарад із паном Лієвим, оскільки саме тоді я опікувався долею ДФТГ.
Що можу сказати? Пан Лієв НІКОЛИ б не наважився вкрасти 1.5 мільярди!!! Це людина без захмарних амбіцій, виконавець, чинуша середнього розливу. Я абсолютно впевнений що у махінаціях Міноборони був задіяний саме тандем Єрмак-Резніков за мовчазної згоди Зеленського.
Лієв знає стільки, що його треба або прибирати, або розробити хитромудру схему як розвалити в суді всі звинувачення проти нього. І ми починаємо це спостерігати. Вже порушена підслідність. Вже прокурори Офісу генпрокурора не можуть пояснити судді чому саме вони опікуються цією справою. Адже це мають робити прокурори САП. Потім всю провину скинуть на "нереформований" суд.
Саме тому Лієв і на волі. Щоб не здав замовників. А ось західним партнерам покажуть яскраву боротьбу з корупцією і просунуться у міжнародних рейтингах аж на цілих ТРИ пункти!
Ну що ж? І вівці ціли, і вовки наїжені», - зазначає Купрій.