“Федерація кіокушин-кан карате” та управління молоді та спорту Кам’янського підписали Угоду про співпрацю

Надіслав: ilona , дата: вт, 10/08/2024 - 13:36
4

7 жовтня відзначається Всесвітній день карате, також відомий як “День К” (K-Day). З нагоди свята управління молоді та спорту Кам’янської міської ради разом із громадською організацією “Федерація кіокушин-кан карате” підписали угоду про спільну діяльність.

Про це повідомляє kamyanske.com.ua

Основною метою договору є налагодження співпраці в таких напрямках:

  • патріотичне виховання дітей та молоді;
  • підтримка дітей та молоді в період воєнного і після воєнного стану;
  • популяризації фізичної культури, спорту та здорового образу життя серед різних категорій населення;
  • створення умов для залучення широких верств населення до занять кіокушин-кан карате;
  • сприяння подальшому розвитку кіокушин-кан карате у Камʼянському.

На нараді були присутні члени ради фізичної культури і спорту: директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл та голови федерацій з плавання, тхеквондо, футболу та боксу.

Начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина зазначив, що підписаний документ передбачає чіткі кроки, які будуть реалізовані для розвитку кіокушин-кан карате в Камʼянському.

“Цей вид спорту має чимало прихильників, і попит на відкриття нових секцій карате постійно зростає. Хочу підкреслити, що у нашому місті вже успішно функціонують три відділення тхеквондо, вихованці яких активно приймають участь в обласних, всеукраїнських та європейських чемпіонатах. Ми впевнені, що кіокушин-кан карате зможе досягти такого ж рівня популярності. Очікуємо, що в найближчому майбутньому в місті почнуть проводитися регулярні турніри, які підвищать інтерес до цього бойового мистецтва серед молоді та дорослих”, – додав Анатолій Івашина.

За словами голови “Федерації кіокушин-кан карате” Євгена Колішевського, ця громадська організація функціонує вже 20 років. До її складу входять 10 тренерів, які допомагають бійцям досягати нових спортивних вершин. Наразі федерація об’єднує близько 300 спортсменів. Вони займаються кіокушин-кан карате у 15 секціях, розташованих на базі комунальних закладів міста.