Кам’янчани – чемпіони обласної гімназіади

Надіслав: ilona , дата: чт, 06/08/2023 - 10:01
р

Команда ДЮФШ “Надія” двічі стає чемпіоном: 6 червня команда виборола перемогу на чемпіонаті міста, а 7 червня – на фіналі гімназіади.

Про це повідомляє kamyanske.com.ua.

7 червня на лівобережному стадіоні “Надія” пройшов фінал гімназіади – чемпіонату Дніпропетровської області з футболу серед учнів 2008-2009 років народження. За звання чемпіона боролися чотри команди: ДЮСШ Павлограду, ДЮСШ Магдалинівської селищної ради та кам’янські команди ДЮФШ “Надія” і ліцею №18.

Розігріли присутніх дівчата зі зразкового художнього колективу студії сучасної хореографії “Стиль життя”, які показали запальний танець.

Привітати команди гравців, їх батьків та тренерів прийшли почесні гості: начальник комітету з фізичного виховання та спорту Дніпропетровського обласного відділення Євген Буря, начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк та його заступник Наталія Кузьменко, директор ДЮФШ “Надія” Юрій Мокієнко та представники команд.

– Славетне Кам’янське приймає фінал обласної гімназіади з футболу, – сказав Є.Буря. – Вітаємо всіх переможців зональних змагань, бажаємо плідної гри, успішного закінчення навчального року і перемог. Вдячні Збройним Силам України, які боряться за наше мирне життя. Найскорішої перемоги нам!

Від імені міського голови привітав учасників гімназіади і начальник управління молоді та спорту.

– Кам’янське приймає радісний фінал, адже до нього пройшли дві наші команди, – зазначив Е.Коряк. – Вболіваємо за наших, успіхів нашим гостям.Такі змагання дуже потрібні в такий нелегкий час, робимо все для того, аби у наших дітей було дитинство, щоб наші дівчата та хлопці займалися спортом. Хочемо, щоб і надалі проводилися такі змагання, а наші спортсмени тренувалися та встановлювали рекорди. Ми віримо в нашу перемогу і нашим Збройним Силам, віримо, що повернеться мирне житті і наші діти будуть жити у щасливому дитинстві.

Першими грали команди кам’янського ліцею №18 та Магдалинівки.

Тільки-но розпочався матч, як залунала повітряна тривога, гру з міркувань безпеки, довелося призупинити.

Та наші хлопці вже мали певне враження від гри. Капітан футбольної команди ліцею №18, Максим Вяткін, який до речі грає за неї з 9 років, завірив, що команда гостей слабша.

н

– У нас вже було пару гарних моментів, які, сподіваюся, ми реалізуємо, – сказав Максим. – Ми багато тренувалися, готувалися до цих змагань, налаштовані тільки на перемогу. Впевнений, ми переможемо суперника, може, навіть, з рахунком 3:0. Адже ми сильніші за суперника.

Дійсно, гра йшла, як то кажуть в одні ворота, “ліцеїсти” постійно атакували, виходили “один в один” до воріт суперника, та, на жаль, так і не змогли жодного разу реалізувати атаку. Зате команді Магдалинівки у другому таймі вдалося побувати на стороні суперників і забити переможний гол. Рахунок – 1:0 на користь гостей.

Другими на поле вийшли команда кам’янської “Надії” та ДЮСШ Павлограду. Гра була напруженою і непередбачуваною. Обидві команди забили по одному голу, і здавалося, нічиєю і закінчиться матч. Та на останніх хвилинах кам’янчани вирвалися уперед та забили свій переможній гол. Рахунок 2:1.

У фінал вийшли команди Магдалинівки та ДЮФШ “Надія”.

Після прикрої поразки ліцею №18 команді Магдалинівки, кам’янчани поборолися за третє місце чемпіонату з командою ДЮСШ Павлограду. Наполегливість та гарний настрій таки дав результат, і наші обіграли гостей з рахунком 2:0,і стали бронзовими призерами чемпіонату.

Вирішальний матч відбувся між Магдалинівкою та ДЮФШ “Надія”. Обидві команди виявилися напрочуд сильними та не пропустили жодного м’яча. Довелося провести серію пенальті, аби визначити чемпіона. В цьому поєдинку кам’янчани виявилися сильнішими: вони забили у ворота суперника 5 голів. А от завдяки вправності воротаря Назара Авдєєва, команда “Надії” пропустила лише 3 м’ячі, і перемогла з рахунком 5:3. Таким чином, ДЮФШ “Надія”, тренера Андрія Широкого, стає переможцем чемпіонату Дніпропетровської області з футболу, команда ДЮСШ Магдалинівської селищної ради – срібним призером, – команда ліцея №18 бронзовим призером.

Привітав чемпіонів та призерів начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк.

– Вітаю команду-чемпіонів з видатною перемогою, – зазначив Е.Коряк. – 6 червня вони перемогли на чемпіонаті міста, а сьогодні – на обласному. Також вітаю призерів, серед яких наш ліцей №18. Це великий успіх. Ми пишаємося нашими дітьми і бажаємо їм перемагати і надалі. А наша міська влада на чолі з мером Андрієм Білоусовим будуть допомагати нашим спортсменам досягати великих успіхів та прославляти наше місто, щоб Кам’янське гриміло на всю країну і далеко за її межами. І це тільки початок …

в