Кам'янчани завоювали три медалі молодіжного чемпіонату Європи з шашок-100

Надіслав: slavkin1 , дата: пн, 03/27/2023 - 08:02
шашки

Троє кам’янчан взяли участь у змаганнях з класичної, швидкої та блискавичної ігор молодіжного чемпіонату Європи з міжнародних шашок (вікова категорія до 27 років), які відбувалися у польському місті Julinek (біля Варшави) з 19 по 25 березня. За підсумками 7-денних шашкових баталій нашим спортсменам вдалося вибороти 2 золоті та 1 бронзову нагороди.
Слідом за турніром з «класики», яку завдяки кращим додатковим показникам серед квартету лідерів виграв 16-річний майстер спорту Андрій Блоха (ДЮСШ №2, тренер – І.Губарєв), було проведено ще два євротурніри.
24 березня відбувся чемпіонат з блискавичної гри (цей швидкоплинний вид програми також називають бліцом). У змішаному турнірі грали і юнаки, і дівчата. За підсумками 9-ти турів довготривалої 6-ти годинної боротьби ще одній вихованці шашкової школи міста Кам’янське, майстру спорту Вірі Попрузі (тренер – А.Панченко), яка зараз захищає кольори ДЮСШ №9 міста Дніпро, вдалося вибороти золоту нагороду серед дівчат. Слід зазначити, що цією перемогою студентка двох вишів – ДДТУ та ХНУРЕ – підтвердила свій минулорічний чемпіонський статус. Нагадаємо, що у 2022 році Віра також становилася чемпіонкою Європи у бліці.
Завершувалися молодіжні шашкові євро-перегони змаганнями з швидким контролем часу. І в цьому турнірі Кам’янське не залишилося без медалі. Протягом дня 17 юнаків та дівчат з 8-ми європейських країн виборювали звання кращого спортсмена Європи з шашок-100 серед молоді віком до 27 років. Ліпшого результату серед кам’янчан знов вдалося досягнути Андрію Блосі, який у 8-ми турах набрав 10 очок. І знов на його користь були кращі додаткові показники в боротьбі за 3-5 місця. І знов нашому талановитому гравцеві посміхнулася шашкова вдача, він фінішував третім.
Могла бути в активі України ще одна медаль від кам’янчанина. 13-річний юний кандидат у майстри спорту Іван Суров (ДЮСШ №3, тренер – А.Губарєва) відчайдушно боровся в усіх трьох турнірах. Кращими виявилися результати в змаганнях з класичним та блискавичним контролями часу. За підсумками основного турніру у «класику», Іван разом із трьома іншими спортсменами поділив 1-4 місця. Але, нажаль, нашому спортсмену не підкорилася тай-брейкова боротьба за 2-3 місця. Він фінішував четвертим. У бліці ж перемога в останньому турі над майстром ФМЖД допомогла І.Сурову не тільки посісти високу 8-му позицію з 19-ти учасників, але й вибити одну із конкуренток Віри Попруги в чемпіонській боротьбі за «золото» Євро серед дівчат.
Всього ж українська молодь, що була представлена 7-ма гравцями з Дніпра, Запоріжжя та Кам’янського, виборола 8 нагород різного ґатунку з 18 можливих. І це – неімовірний успіх!