Спортсмени Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності готуються до Європейських Ігор

Надіслав: ilona , дата: чт, 06/08/2023 - 13:40
н

Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності має статус Бази олімпійської підготовки з веслування академічного, веслування на байдарках та каное.

Основним завданням школи є підготовка учнів-спортсменів резервного спорту та спорту вищих досягнень до складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту для участі у офіційних міжнародних змаганнях.

Наразі у школі займаються всього 265 спортсменів, з них 189 являються учнями постійного складу школи.

У школі 18 відділень з олімпійських видів спорту: дзюдо, баскетбол, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, важка атлетика, веслування академічне, веслування на байдарках і каное, вітрильний спорт, легка атлетика, плавання, сучасне п’ятиборство, скелелазіння, тхеквондо ВТФ, триатлон, стрільба кульова, фехтування.

 До національних збірних команд України увійшли 124 вихованці школи.

 «Попри війну, наші спортсмени завоювали 93 медалі на Всеукраїнських змаганнях. А на офіційних Міжнародних змаганнях взяли 5 медалей: з них 1 золоту на Чемпіонаті Європи з академічного веслування виборола Коженкова Анастасія, олімпійська чемпіонка 2012 року. 2 срібні на Чемпіонаті Європи з кульової стрільби. 1 бронзова на Кубку Європи з дзюдо, 2 бронзові – на Кубку Європи з дзюдо до 21 року», – розповіла Діна Міфтахутдінова, директорка школи, заслужений майстер спорту України, депутатка Дніпропетровської обласної ради. 

Наразі спортсмени ОШВСМ активно готуються до важливих міжнародних змагань, на яких є шанси вибороти Ліцензії для участі у Олімпійських Іграх 2024 року.

12 спортсменів школи завоювали право взяти участь у ІІІ літніх Європейських Іграх 2023 року у Польщі.

 «Це наш другий дім, тут проходить більша частина життя, всі друзі також тут. І нам дуже подобаються тренери, вони наче батьки вже стали. Зручно і приємно тренуватися», – сказала Аліса, дзюдоїстка ОШВСМ.