Свято грації та краси у Кам’янському

Надіслав: ilona , дата: ср, 05/03/2023 - 13:21
а

Близько 200 спортсменок зібралися сьогодні, 3 травня, на базі ДЮСШ №4, щоб взяти участь у Чемпіонаті області з художньої гімнастики серед юніорів та дорослих.

 Тут зібралися дівчата з міст Павлоград, Нікополь, Новомосковськ, Дніпро, Кривий Ріг та Кам’янське. Наймолодші спортсменки, 2011 року народження, мають перший спортивний розряд. Також в змаганнях беруть участь кандидати в майстри спорту та майстри спорту, серед яких 12 гімнасток входять до збірної України.

 Приймали парад відкриття начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк, директор ДЮСШ №4 Олександр Кірпа та майстер спорту з художньої гімнастики, заслужений тренер України, головний суддя змагань Наталія Єрьоміна.

 а

- Бажаю, щоб кандидати в майстри спорту стали майстрами спорту, а всі майстри спорту потрапили в збірну України, - сказав Е.Коряк. – До нашого міста завжди із задоволенням приїздять спортсмени, а ми і надалі будемо з задоволенням їх приймати та запрошувати. Дякую нашим збройним силам України, завдяки яким ми маємо можливість проводити змагання. Перемоги усім нам!

 Наталія Єрьоміна зазначила, що зараз, у такий важкий час, особливо важливо проводити подібні змагання, аби гімнастки продовжували кар’єру та не виходили з форми.

 - Змагання - це завжди великий крок вперед, - зазначила Н.Єрьоміна. – Адже спортсменки повинні перевіряти свою готовність для подальших виступів. У кінці червня у Києві пройде чемпіонат України. Для нас це дуже відповідальні та важливі змагання. І завдяки сьогоднішньому чемпіонату ми зможемо обрати команди, які будуть захищати честь нашої області. У попередньому чемпіонаті наші гімнастки виступили дуже вдало, взяли і «срібло» і «бронзу». Пядестал був завжди з нашими спортсменками.

 На сьогоднішніх змаганнях гімнастки демонструють вправи з м’ячем, обручем, булавами, стрічками. Виступи дівчат граційні та видовищні.

 а

Поліна Копил, гімнастка з Павлограду, вже виступила. Вона розповіла, що представляє спортивну школу Павлограду, художньою гімнастикою займається вже 9 років.

 - Участь у змаганнях для мене дуже почесна і важлива, - каже Поліна. – Приїхала збирати у спортивну скарбничку нагороди, аби здобути звання кандидата у майстри спорту, щоб і надалі зв’язати своє життя з гімнастикою.

 а

На цей вид спорту дівчинку віддали батьки, і за словами Поліни, вона ще не раз про це не пошкодувала. Її улюблені предмети: обруч, булави, м’яч, стрічка, з якими вона вправно справляється. Перед змаганнями, каже, що не їсть солодкого, хвилюється, та на самих виступах намагається цього не показувати.

 а