У Кам’янському розпочався Кубок міста з футболу

Надіслав: ilona , дата: пн, 09/04/2023 - 08:46
футбол

У Кам’янському розпочався Кубок міста з футболу серед дитячих команд 2012, 2014-2015, 2008-2009 років народження. Організатором виступила Федерація футболу Кам’янського.

Про це повідомляє спортивний сайт міста kamyanske.com.ua.

Перші ігри пройшли 2 вересня на лівобережному стадіоні “Надія”.

На полі зустрілися 6 команд, 2012 року народження: “Надія”, тренера Миколи Голіка, “АФК-2” і “АФК-1”, Олега Іванова, “Металург”, Віктора Шевченка, “Надія”, Дмитра Лоіка та “Олімпія-Дніпро”, Олександра Юзика.

Формат гри 8+1, по 20 хвилин тайм.

Перед початком матчів, юних спортсменів, їх батьків та тренерів привітав начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк.

– Два місяці тому ми закінчили Відкритий чемпіонат міста з футболу по п’яти віковим категоріям, – зазначив Е.Коряк. – Тепер розпочинаємо Кубок міста. Вітаю усіх з початком нового футбольного сезону. Бажаю гарної гри та перемог. Дякуємо нашим Збройним Силам України за можливість проводити спортивні змагання у нашому місті. Спорт за Перемогу!

Подивитися видовищну гру завітало чимало вболівальників.

Кам’янчанка Анна прийшла підтримати свого сина Ваню Каніду, який вже 4 роки займається у тренера Олега Іванова в команді “АФК-2”.

Зображення видалено.

– Футболом Ваня займається з 7 років, – розповіла мама спортсмена. – У нього вже були гарні ігрові моменти, брав участь у серйозних турнірах. Йому дуже подобається футбол. Вважаю, що спорт дуже важливий для дітей, особливо в такий важкий час, адже він розвиває як фізично, так і морально.

Іван Іванович, який 40 років пропрацював керівником фізвиховання Металургійного коледжу та більше 20 років грав у футбол, тепер прийшов повболівати за свого внука Іванка, який 4 роки грає за “Металург”.

– Дуже задоволений, що останніми роками в нашому місті розвивається дитячий футбол, проводиться багато турнірів, за що дякую начальнику управління молоді та спорту Едуарду Коряку, – сказав Іван Іванович.

Першими грали команди “АФК-2” та “Надія” (Голік). Гра видалася напруженою, адже обидва суперника мали рівні шанси на перемогу, і не хотіли поступитися один одному. Та все ж гравці “Надії” виявилися спритнішими та перемогли з рахунком 2:1.

Тренер Микола Голік розповів про свої враження від гри.

– Традиційно Кубок міста розпочинаэться з початком навчального року, – зазначив тренер. – Ніхто з команди особливо не готувався, влітку більше відпочивали, ніж тренувалися. Тому фізично гравці були не дуже підготовлені. Але для того і проводяться чемпіонати, аби футболісти у процесі набирали форму. Тому ці матчі дуже важливі. Дякуємо управлінню молоді та спорту, що їх проводять. Гравці – молодці, вони старалися, перемогли. Зараз будемо готуватися до обласних ігор. Головне, що діти відрірвані від вулиці, займаються спортом, і досягають значних успіхів.

Другими на полі грали “АФК-1” та “Металург”. У цьому протистоянні, як то кажуть “не пішло” гравцям “Металургу”, які змогли реалізувати тільки одну атаку, та пропустили аж 7 голів.

Тренер команди-переможців “АФК-1” Олег Іванов зазначив, що результатом задоволений.

Зображення видалено.

– Довго готувалися до цього матчу, їздили перед цим на збори в Івано-Франківськ, де доволі непогано виступили та зайняли 4 місце. Тому до Кубку ми були готові і отримали хороший результат. Далі продовжимо тренуватися та готуватися до наступних кубкових ігор.

Третіми грали “Надія” (Лоік) та “Олімпія-Дніпро”. Гості з Дніпра приїхали в гарному настрої і були налаштовані на перемогу. На жаль гру у першому таймі перервала повітряна тривога, яка затягнулася на півгодини. Та після цього гравці з новими силами повернулися на поле. Гра йшла досить рівно, та се ж кам’янчани забили переможній гол та вирвали перемогу у суперника.

Усі результати:

  • “Надія” (Голік) – “АФК-2” (Іванов) – 2:1
    Голи: Ігор Пещук, Олександр Куліш – Денис Стоєв.
  • “АФК-1” (Іванов) – “Металург” (Шевченко) – 7:1
    Голи: Родіон Завгородній, Тимофій Ковальов (3 голи), Артем Караул (2 голи), Клім Завгородній – Ярослав Спірідонов.
  • “Надія” (Лоік) – “Олімпія-Дніпро” (Юзик) – 1:0
    Гол: Михайло Заломіхін.

Наступні ігри Кубку відбудуться вже наступної суботи, 9 вересня.