У Кам’янському стартував чемпіонат України з шашок серед ветеранів

Надіслав: ilona , дата: ср, 12/06/2023 - 08:38
а

У понеділок, 4 грудня, у Кам’янському на базі Техніко-економічного фахового коледжу розпочався чемпіонат України з шашок серед ветеранів фізичної культури і спорту. У змагання беруть участь понад 25 гравців з восьми регіонів нашої країни, повідомляє kamyanske.com.ua

Протягом 10-ти днів вони випробуватимуть свої сили в категоріях шашки-64 та шашки-100.

На урочистому відкриття заходу учасників привітав начальник Управління молоді та спорту Анатолій Івашина.

– Втішно, що наше місто займає дуже високий рейтинговий показник серед інших міст України саме з цього виду спорту. В Кам’янському діє федерація шашок, представники якої здобувають призові місця не тільки на всеукраїнських змаганнях, але й в Європі та світі. Користуючись нагодою, хочу подякувати нашим воїнам, адже перемоги за шашковими дошками – на їх честь, – зазначив А. Івашина.

Директор Техніко-економічного фахового коледжу Олександр Ітякін, підкреслив, що для освітнього закладу – це перший досвід прийняття змагань такого рівня.

– Дуже приємно, що нам випала така почесна нагода. Адміністрація коледжу зробила все можливе, аби забезпечити належні умови для гравців. Ми розмістили шашкістів з інших областей в гуртожитках, надали приміщення та бомбосховище, яке відповідає усім вимогам, аби гарантувати комфорт і безпеку учасникам, – сказав О. Ітякін.

Одна зі спортсменок, Людмила Сівук сьогодні провела свою першу професійну гру за 13 років, хоча у цьому спорті вона з 1978-го. Шашки допомогли їй у розвитку професійної кар’єри, і наче у вдячність, тепер вона допомагає тренуватися людям із вадами зору та слуху.

– В цьому році у Камʼянському проходить вже п’ятий чемпіонат. За такий короткий термін наше місто стало справжнім центром спортивних подій. Дуже хочеться, щоб всі отримали максимум задоволення від гри, тож бажаю спортсменам перемог, – наголосила міжнародна гросмейстерка з шашок, бронзова призерка Чемпіонату світу Людмила Сівук.

Зазначимо, що змагання триватимуть до 13 грудня, а переможці представлятимуть Україну на турнірах світового рівня, які відбудуться вже наступного року.

Зображення видалено.Зображення видалено.Зображення видалено.Зображення видалено.