У Кам’янському стартував фінал чемпіонату України з шашок-100

Надіслав: ilona , дата: вт, 10/08/2024 - 12:23
р

Змагання проходять у Кам’янському з 6 по 13 жовтня. Зараз триває класична частина чемпіонату. У двох турнірах серед чоловіків та жінок участь беруть по 10 найкращих шашкістів 2024 року. Приїхали вони у Кам’янське з дев’яти регіонів України. Кожен спортсмен потрапив у фінальну частину крізь попередній відбір.

Пробилися у фінал і спортсмени з нашого міста. За титул найкращого в Україні боротимуться багаторазові чемпіонки та призерки чемпіонатів світу та Європи у різних видах шашок – гросмейстерки Олена Коротка та Віра Попруга, призери молодіжних чемпіонатів світу та Європи відповідно майстер спорту Олександр Шнейдер та кандидат у майстри спорту Іван Суров, призерка Кубку України Анастасія Губарєва.

– Потужний склад учасників мають жінки – в турнірі грають одразу п’ять національних гросмейстерів та два майстри спорту, – розповідає головний суддя чемпіонату України, суддя національної категорії Володимир Лисиченко. – За таких обставин визначити чемпіона буде дуже складно. Цікавим є представництво і у чоловіків. Тут за перемогу боротимуться п’ять рейтингових майстрів спорту та кандидатів у майстри спорту. Також є норма майстра спорту.

У Кам’янське завітали спортсмени з восьми областей та міста Києва, – каже суддя національної категорії, майстер спорту України, тренер-викладач ДЮСШ №3 КМР Альона Губарєва. – Зараз триває турнір з класичним контролем часу. Наступного уік-енду до Кам’янського завітають багато інших шашкістів. Вони візьмуть участь у змаганнях з швидких та блискавичних шашок.

Престижності чемпіонату України додає факт присутності в турнірній залі цьогорічного чемпіона світу Юрія Анікєєва з Харкова. Вибір нашого міста у якості основного майданчика для підготовки до вирішального матчу за звання чемпіона світу, що найближчим часом пройде у Нідерландах, не випадковий. Нагадаємо, що Кам’янське вже двічі, у 2008 та 2011 роках, приймало подібні матчі. І обидва вони стали переможними для України.

Багато спортсменів визначають якісну організацію умов по проведенню цьогорічного фіналу. Реалізувати один з найкращих за останні роки фінал вдалося завдяки потужній роботі та спільним зусиллям міської влади, громадської організації «Бджола», обласної та місцевої федерації шашок. Наразі чемпіонат України триває. Фінальна його частина завершиться 11 жовтня.

Автор: Віталій Попруга

Зображення видалено.