У Кам’янському вітали каратистів

Надіслав: ilona , дата: ср, 05/24/2023 - 17:24
и

У Кам’янському урочисто привітали спортсменів, які завоювали на кубку Європи з карате в розділі “куміте” дві бронзові медалі, повідомляє kamyanske.com.ua.

XXXVI Чемпіонат Європи з карате серед чоловіків і жінок у розділах “куміте” та “ката” та Кубок Європи серед юніорів і ветеранів проходив у польському Вроцлаві з 20 по 21 травня. Честь нашої країни у складі збірної відстоювали 5 спортсменів Кам’янської федерації кіокушин карате: Артем Захарчук, Варвара Дришлюк, Софія Кобзєва, Анна і Олександр Протасюки. У розділі “куміте“ на кубку Європи призерами стали тренер Олександр Протасюк і Софія Кобзєва.

24 травня начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк привітав спортсменів та їх тренерів з гарним результатом.

– Дякуємо нашим спортсменами, які в такий важкий час знаходять можливість тренеруватися, виступати і завойовувати нагороди для нашого міста. Пишаємося, і будемо надалі вас підтримувати, – зазначив Е.Коряк.

Тренери Наталія та Олександр Протасюки подякували ГО «Бджола», яка взяла на себе витрати на проїзд, та розповіли, що у змаганнях такого рівня вони брали участь перший раз. У Польщі зібралася велика кількість учасників, усі суперники були дуже сильними, а їх збірну зустріли добре.

– На чемпіонаті зібралися 740 учасників з 26 країн, – розповів Олександр. – Раніше на подібних змаганнях збиралося набагато менше учасників. Найсильнішими виявилася команда поляків, вони зайняли перше командне місце. Наша збірна, у складі 60 чоловік, по результатам змагань, зайняла друге місце. І це при тому, що багато українських спортсменів із-за війни виїхали, і тепер виступають за команди інших країн.

Підопічна тренерів Софія виступала у наймолодшій, першій категорії, 10-11 років. Дівчинка розповіла, що не дуже задоволена своєю бронзовою медаллю, вважає, що могла виступити краще та вже усвідомила свої помилки і буде працювати над їх виправленням.

– Так можна було краще, але Софія займається усього 5 років, – зазначила тренер Наталія. – Цього досвіду мало, аби досягти великих успіхів, та в неї вийшло. Вона розумничка, в неї хороші антропометричні дані, вона все добре запам’ятовує. Тому, все ще попереду.

До речі, поки Софійка відстоювала честь збірної України в Європі, її тато захищає честь нашої країни на передовій, у Донецькій області.

Едуард Коряк також відзначив плідну роботу тренерів Протасюків, які своїм прикладом мотивують спортсменів досягати успіхів. Наталія і Олександр вже 15 років викладають у Кам’янському фаховому коледжі фізичного виховання (директор Віктор Чибісов) кіокушин-карате, де навчаються порядка 30 спортсменів, серед яких чемпіони України, області та міжнародних турнірів. Наталія і Олександр виховують цілу династію спортсменів, всі їх діти – чемпіони та призери різноманітних змагань, і навіть наймолодша донечка Катруся, яка ще ходить до садочка, вирішила піти по стопам батьків – стати каратисткою.

А наших більш досвідчених спортсменів тепер очікують Абсолютний чемпіонат та Кубок Європи з карате, який пройде з 8 по 10 грудня у Будапешті.