Порошенко продал «Прямой» и «5 канал»

Опубликовано slavkin - вт, 11/09/2021 - 08:41
Зеля и Петя

Об этом вчера заявил сам 5-й президент Украины.
«Кажуть, правда очі коле. Тому лайкозалежна влада так прагне заткнути рота незалежним від неї масмедіа. Головне, для чого придумали так званий закон про олігархів, навіть не сумнівайтеся, – взяти під повний контроль Банкової засоби масової інформації.
Інформаційні служби більшості телеканалів й без того перебувають в оперативному управлінні Офісу Президента. Але просто оренди – владі вже замало. Вона хоче забрати ці канали у фактичну власність Зеленського. Він особисто хоче визначати номінальних «покупців», коли змусить теперішніх власників за допомогою закону про олігархів «продати» свої медіаресурси. А про те, що санкційні рішення РНБО приймаються на корупційній основі, виляпав не хтось інший, як лідер фракції Зеленського в Раді.
Зеленський застосовує таку ж технологію, як Путін в Росії на початку нульових. Прикрившись нібито боротьбою з олігархами, той взяв під контроль телеканали, придушив свободу слова, знищив політичну конкуренцію і побудував диктатуру. Володимир Олександрович хоче стати як Володимир Володимирович. Але, як казав Леонід Данилович: «Україна – не Росія».
Скоро вже три роки, як влада намагається знищити Телеканал "Прямий". 21 травня 2019 року пройшла інавгурація, і буквально за три дні, 24 травня 2019 року, проти тодішнього власника каналу порушили кримінальну справу. Зробили це за доносом поплічника Януковича – Портнова, який на той час був ключовим юридичним радником Зеленського. В середині лютого цього року за лічені години до того, як Радбез міг запровадити санкції проти «Прямого» каналу, я змушений був купити акції «Прямого» каналу, щоб взяти під свій захист свободу слова.
Днями через атаку на свободу слова, яка є справжньою мішенню закону про олігархів, я вимушений був прийняти рішення про продаж акцій обох донедавна своїх каналів журналістам: теперішнім і колишнім, які працювали на «Прямому». І, звичайно, на 5 канал, який боровся з цензурою ще в часи Помаранчевої революції і Революції Гідності. Частина з цих журналістів – народні депутати. Згідно з законом, свої пакети вони передали в управління телеканалів, які об’єдналися у холдинг із символічною назвою «Вільні медіа». 
Україна – це Європа. І вільні ЗМІ – важливий інститут у кожній демократичній державі. Ми не дамо знищити завоювання Революції Гідності. Ми не дозволимо збудувати в Україні диктатуру, подібну до режиму Путіна чи Лукашенка», - говорится в заявлении Порошенко.