В Днепре уволен первый заместитель председателя облсовета

Опубликовано slavkin - пт, 11/25/2022 - 15:46
сессия

Об этом сообщает глава облсовета Николай Лукашук.
«Провели чотирнадцяту сесію Дніпропетровської обласної ради. Останнє пленарне засідання в цьому році. 
Головні рішення:
Геннадія Гуфмана звільнено з посади першого заступника голови обласної ради.
Ухвалили зміни до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2022 рік»; передбачили 20,5 млн грн. з місцевих бюджетів на закупівлю шкільних автобусів в рамках співфінансування з держбюджету.
Прийняли головний фінансовий документ на 2023 рік. Зупинюсь на цьому питанні детальніше.
Загальний ресурс обласного бюджету-2023 складає 8,15 млрд грн. У порівнянні з 2022 роком власні доходи загального фонду просіли на 19%.
Наше головне завдання – забезпечити виплату заробітних плат та допомоги соціально незахищеним верствам населення, підтримку соціальної сфери, оплату комунальних послуг для повноцінного функціонування комунальних закладів. 
Щодо видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для закладів охорони здоров’я, в тому числі закладів, які підпадають під контрактування з НСЗУ – передбачено 350,4 млн грн.
Додатково з держбюджету кошти виділили на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я у загальному обсязі 129,9 мільйонів (в тому числі для закладів, які не підпадають під контрактування з НСЗУ).
За рахунок трансфертів з держбюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах передбачено 772,7 млн грн. Ці кошти надійдуть в обласний бюджет з держскарбниці протягом 2023 року.
Видатки бюджету Дніпропетровщини на виплату стипендій студентам закладів 
професійно-технічної освіти та фахової передвищої освіти становитиме 307 млн грн. (це на 5,4% більше, ніж у 2022 році).
Передбачено додаткову дотацію бюджетам територіальних громад, які безпосередньо потерпають від збройної агресії росії проти України.
Ухвалили новий склад комісій обласної ради та план їхньої роботи на наступний рік.
Затвердили субвенції обласним депутатам на виконання доручень виборців.
Встановили ліміти на заготівлю лісових матеріалів для лісгоспів – мова йде про 12 тисяч дерев.
Вдячний всьому депутатському корпусу та обласній військовій адміністрації за плідну роботу», - написал Лукашук в своем фейсбуке.