В Каменском требуют защитить права рабочих

Опубликовано slavkin - ср, 08/10/2022 - 13:47
кзот

Соответствующая петиция есть на сайте городского совета, ее автор Юрий Павленко.
«Верховна Рада України ухвалила зміни до трудового законодавства, які суттєво обмежують конституційне право громадян на працю, нівелюють трудові права Українців, які в цей самий час ведуть боротьбу з зовнішнім агресором! Детальніше див., наприклад, у відеосюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=WxWW05SD5h0
Стаття 22 Конституції України ґарантує, що при внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.
Проект Закону України № 5161 позбавляє працюючих громадян стабільного доходу, запроваджує трудові договори з нефіксованим робочим часом (zero-hour cоntracts), які знімають з роботодавця обов’язок надавати працівникам постійну роботу. Це призведе до втрати стабільної роботи, заробітної плати, страхового стажу, гідних умов життя.
Проект Закону України № 5371 погіршує становище працівників на підприємствах з числом працюючих до 250 осіб та високооплачуваних спеціалістів. Він дозволяє роботодавцям укладати трудові договори, які ґарантують негайне звільнення працівника без будь-якої поважної причини, прописуватися додаткові умови роботи без вихідних і достатнього часу відпочинку, залучення до надурочних робіт, без належних норм охорони праці.
Враховуючи, що ми досі не можемо в нереволюційний спосіб відкликати 259 народних депутатів, які проголосували проти нас за ці законопроекти, а роботу в округах вони традиційно не проводять.
Просимо ухвалити звернення до Президента України - про ветування законопроектів №5161, 5371, Верховної Ради України - про невідкладне прийняття законів, якими буде скасовано всі норми, уведені законопроектами №5161, 5371 до трудового законодавства», - говорится в петиции.
Петиция подана 25 июля, на сегодняшний день собрано лишь 10 подписей из 250 необходимых, до окончания сбора подписей осталось 75 дней.
Похоже, каменчане не очень-то верят в действенность этой петиции. Оно и понятно – депутаты Верховной Рады уже давно просто не обращают внимания на проблемы простых людей и уж тем более не приезжают на свои округа с отчетами и для того, чтобы выслушать пожелания своих избирателей. Не царское это дело в Каменское ездить, однако. Правда, Анна Личман и Александр Трухин, совсем не царское, а?