Укрпошта та Рада приготували приємний сюрприз для бізнесу

Надіслав: Александр Бугаев , дата: вт, 03/26/2024 - 10:20
укрпошта

За декілька місяців українські ФОП та компанії зможуть безкоштовно оформлювати через Укрпошту посилки за кордон вартістю до тисячі євро.

Про це повідомляє biz.nv.ua.

По словам гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського, це стало можливими після прийняття Верховною Радою прийняла у другому читанні законопроекту № 9456.

Цей законопроект врегульовує питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОПами та підприємствами за межі України.
За словами Смілянського, найбільше користі така норма принесе малим виробникам, які торгують за кордон через власний сайт чи маркетплейс типу Etsy, Amazon, eBay чи Shopify.

«Раніше для ФОПів та юросіб було як: якщо вартість товару + доставка разом складають понад 150 євро, привіт, бюрократія та морока — оформлення лише через подання вантажної митної декларації, в окремій митній системі, до якої без брокера — ні доступу, ні розуміння, як це зробити вірно. Та й, більше того, оформлення однієї такої декларації, в середньому, коштувало 1500 — 2500 грн. І скільки потенційних міжнародних підприємців ми втрачали лише на цьому?» — написав гендиректор Укрпошти.
Тепер закон збільшив цей поріг до 1000 євро.

«Отже, як тільки Кабмін оновить постанови (2−3 місяця), всі юридичні особи зможуть абсолютно офіційно оформити посилки за 1−2 хвилини на сайті Укрпошти. Без будь-яких зайвих формальностей, самостійно, без брокера та абсолютно безкоштовно», — резюмував Смілянський.