Випускники профільних навчальних закладів отримують перше робоче місце на Каметсталі

Надіслав: elena , дата: пт, 07/05/2024 - 20:05
люди

Молоді кам’янчани, випускники профільних навчальних закладів, які цьогоріч завершують навчання, сьогодні обирають перше робоче місце і найближчим часом поповнять трудовий колектив Каметсталі, де їм буде надано можливість роботи за фахом. Працевлаштування молодих спеціалістів є невід'ємною частиною корпоративної соціальної відповідальності підприємства. 


У профільних навчальних закладах тривають тижні державної кваліфікаційної атестації та захисту дипломних проєктів. За традицією багаторічного ефективного співробітництва
 до складу екзаменаційних комісій увійшли досвідчені фахівці провідного металургійного підприємства міста. У Кам’янському вищому професійному училищі та фахових коледжах вони, спільно з викладачами, оцінюють знання та навички випускників, отримані протягом
 навчання та виробничої практики, можливість успішного проходження якої для більшості учнів також надає Каметсталь. 


Чимало випускників-2024 зацікавлені у працевлаштуванні на металургійному комбінаті, де їх очікує стабільна робота і заробітна плата, широкі можливості професійного розвитку і кар’єрного зростання, отримання вищої освіти у Метінвест Політехніці тощо. Мотивацією, зокрема, є програма «Перше робоче місце», яка сьогодні працює на підприємствах Групи Метінвест і за якою учасники мають змогу отримати додатковий заробіток – заохочувальну виплату 50 000 гривень протягом першого року роботи. 


Ольга Чубич, начальник відділу розвитку персоналу УПтаРП Каметсталі, голова комісії з Державної кваліфікаційної атестації КВПУ: 


– Каметсталь, яка системно співпрацює із профільними навчальними закладами і в складний воєнний час залишається одним з найпопулярніших роботодавців міста, створює гідні умови для працевлаштування. Випускники навчальних закладів поповнять трудові колективи ключових підрозділів підприємства. Усі молоді співробітники отримають можливість брати участь у корпоративних програмах компанії, реалізувати себе в межах молодіжного руху на підприємстві. 


У Кам’янському вищому професійному училищі цьогоріч дипломуються 150 випускників за професіями зварювального виробництва, залізничники, машиністи крана, верстатники,
 електромонтери. Понад третина з них, а саме 56 випускників, працевлаштовуються на Каметсталі, у тих структурних підрозділах, де вони проходили виробничу практику під час навчання. Молоді робітники залюбки діляться враженнями від роботи у цехах комбінату під час практики і впевнені, що саме тут на них чекають найкращі перспективи розвитку.


Євгеній Богун та Аліна Полівода, випускники за спеціальністю «Машиніст крана»: 


– Практику проходив у конвертерному цеху, і тепер хочу на повну спробувати себе на виробництві, працювати й отримувати стабільну заробітну плату, мати стабільне робоче місце. Вважаю це справжнім вступом у доросле життя. Під час проходження практики в нас був хороший наставник, майстер Сергій Романович Данилюк, який запропонував нам працювати у цьому колективі, і надалі я сподіваюся навчитися усім тонкощам обраної професії, працюючи поряд із досвідченими колегами, – говорить Євгеній.  


– Я обрала цю професію, навчалася, отримала знання, отже, повинна працювати за нею, вдосконалювати свої навички. Впевнена, що у конвертерному цеху нам допоможуть
 успішно адаптуватися до роботи. Також мене мотивувала можливість взяти участь у програмі «Перше робоче місце», додатковий заробіток – це чималий стимул на початку робочого шляху. А ще більше – колектив, у якому я проходила практику і який мені дуже сподобався.
 Чудові люди, добре вміють працювати, – додає Аліна.