Як бути тим переселенцям, які не встигли отримати виплати у березні

Надіслав: Александр Бугаев , дата: пт, 04/05/2024 - 14:43
гроші

Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які не встигли одержати виплати у березні, отримають кошти у квітні одразу за два місяці. Причиною затримки виплат стала велика кількість заявок на їхнє продовження.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України. З 1 березня держава ще на 6 місяців продовжила допомогу для ВПО, які належать до найбільш вразливих категорій.

За результатами березня понад 535 тисяч українців отримали автоматичне продовження виплат допомоги на проживання. Крім того, ще 196 тисяч сімей подали заяви для отримання продовження цих виплат. Управління соціального захисту населення успішно опрацювало заяви для 98 тисяч сімей, що становить загальну кількість 181 тисяч осіб.

Проте не всі звернення щодо продовження виплат допомоги були опрацьовані. Решта звернень ще на розгляді в управліннях соціального захисту.

Це може затримати виплати для деяких ВПО, але важливо зазначити, що ті, хто не встиг одержати виплати у березні, отримають кошти у квітні одразу за два місяці. Дізнатися статус заявки на отримання виплат ВПО можна у Мінсоцполітики:

за телефоном – (044) 289-86-22, (044) 289-70-60;
електронною поштою – info@mlsp.gov.ua.