Бібліотека Кам’янського відзначила 90-річний ювілей творчим флешмобом

Надіслав: ilona , дата: вт, 05/14/2024 - 10:50
в

13 травня, напередодні дня свого 90-річного ювілею, Центральна міська бібліотека імені Т. Г. Шевченка зуміла оригінальним засобом привернути увагу і до себе, і до свого дня народження, а ще підняти настрій містянам в цей досить похмурий і прохолодний день.

Про це повідомляє сайт “Культура сьогодні“.

З самого ранку працівники бібліотеки і представники творчої  спільноти міста почали розмальовувати різноколірною крейдою бруківку перед будинком, в якому розташована головна книгозбірня міста. До акції могли долучитися всі бажаючі й власноруч замалювати  один чи кілька квадратиків. Поступово жовті, блакитні та червоні плями злились в єдиний структурно вивірений малюнок у вигляді традиційного українського орнаменту.

Ідея такого незвичного і позитивного флешмобу належить директорці бібліотеки Ларисі Анатоліївні Денисюк, а схему майбутнього малюнка розробила відома в місту художниця Алла Михальчук.

Коли мені запропонували допомогти нашій бібліотеці з проведенням цієї чудової акції, то я одразу і з радістю погодилась. По-перше, це дійсно дуже класно, коли можна разом зробити просто неба якийсь унікальний артоб’єкт. Це позитивно, це гарно і це об’єднує людей. По-друге, у мене, якщо можна так казати, дуже тісні відносини з нашою бібліотекою. Тут неодноразово виставлялись мої роботи, тут ми проводили творчі зустрічі з мешканцями міста. По-третє, це вже не перший подібний захід. Тобто подібний досвід у нас вже є. У 2016 році ми розмальовували так само бруківку на майдані Калнишевського на День вишиванки. І в результаті тоді у нас вийшла дуже гарна вишиванка, яку ми також намалювали подібним чином, – зазначила Алла Альбертівна.

а