Працівниця кам’янського театру допомагатиме з постановкою п’єси у Польщі

Надіслав: Александр Бугаев , дата: ср, 08/28/2024 - 14:10
театр

Як розповіли у Театрі ім. Лесі Українки, головну художницю театру Наталію Худіч запросили до театральної артрезиденції у Польщі.

З 15 вересня до 14 листопада Наталія працюватиме як художник-постановник над перформативним читанням п’єси за романом Майка Йогансена «Подорож вченого доктора Леонардо і його майбутньої коханки Альчести у Слобожанську Швайцарію». Режисерка – Світлана Олешко.

Постановка відбудеться у знаменитому Драматичному театрі ім. Арнольда Шифмана у Варшаві в рамках програми «Український авангард».

Запросив нашу мисткиню до Польщі Театральний інститут ім. Збіґнєва Рашевського, який організовує артрезиденції для представниць та представників театральних професій з України у польських театрах та культурних установах. Ця програма дає можливості для творчої роботи у конкретних проєктах та для пошуку нових джерел натхнення у взаємодії з польськими колегами. Важливою метою резиденції є створення умов для налагодження постійної творчої співпраці між польськими культурними установами та їх колективами й представниками театральних професій з України.

Про творчі знахідки й відкриття Наталії, популяризацію українського авангарду в Польщі, взаємодію українського та польського театрального мистецтва та ще багато цікавого читайте у наступних публікаціях театру.