Талановиті діти Кам’янського здобувають міжнародне визнання

Надіслав: Александр Бугаев , дата: вт, 08/27/2024 - 13:12
1

24 серпня 2024 року в місті Хемніц (Німеччина) відбувся яскравий фестиваль, присвячений відкриттю нового музичного навчального року. Ця подія зібрала на одній сцені талановитих дітей з Хемніца та Чопау. Серед учасників була й українська школярка, Софія Олійник, учениця 5 класу КЗ СМО “Мистецька школа 2” КМР, яка продовжує займатися музикою дистанційно, незважаючи на відстань від рідного міста.

Софія Олійник показала високу майстерність, виконавши сольний номер, а також виступила у складі ансамблю. Її гра викликала захоплення глядачів, адже Софія не лише гідно представила свою школу, а й продемонструвала силу українського мистецтва на міжнародному рівні.

Особливої атмосферності заходу додала присутність відомого скульптора Еріка Нойкірхнера, онука Йоханнеса Белца, який у 1968 році створив знаменитий фонтан Klapperbrunnen, біля якого і відбувся фестиваль. Саме цей фонтан став символом зустрічі музики та мистецтва, де молоді таланти змогли проявити себе.

Після завершення фестивалю Ерік Нойкірхнер запросив усіх учасників до своєї студії, де вони мали можливість ознайомитися з його творчістю та побачити роботи, які надихають на нові звершення.