Мертві душі, підроблені протоколи, корупція та шахрайство: діяльність «Лідер-Комфорту» у Кам'янському обростає кримінальними подробицями

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 05/27/2023 - 07:20
лидер

Схоже, добре відомі в Кам’янському та Дніпрі брати Дубінські відмітились черговою аферою в Кам’янському. Про це йдеться у журналістському розслідуванні, яке опублікувало місцеве видання https://sobitie.com.ua/ukraine. Ми приводимо цю статтю для наших читачів повністю, зберігши також назву матеріалу.
Підписували опитувальник, а опинились в ОСББ з приватним керуючим із фірми орбіти скандальних Дубинських. Мешканці одразу декількох багатоповерхових житлових будинків Кам'янського почали бити на сполох, коли побачили, що під виглядом опитування щодо покращення житлових умов їхню спільну власність вивели в ОСББ (зі зняттям з балансу міста). 
Причому оформили «керування» цим ОСББ на фірму, яка пов’язана з одіозними «бізнесменами», що неодноразово вимивали кошти з ЖКГ по всій області, а потім кидали своїх клієнтів (УКОЖФ и КУКЖ у Кам'янському – наочні тому приклади).
Як з’ясувалося, у своїй діяльності керівництво компанії «Лідер-Комфорт» не нехтувало такими методами, як підробка підписів містян, введення в оману в консультаціях про «зміну керуючого», заповнення протоколів за мешканців, які в будинку давно не живуть. 
В деяких випадках підписи поставили навіть за мертвих.
Не на жарт стурбовані подальшою долею свого майна, мешканці звернулися до органів влади. У четвер, 25 травня, представники відділу з питань ОСББ та ОСН КМР прибули на зустріч з жителями будинків №№ 51, 55, 57 по вулиці Харківській.
Звісно, до зустрічі «підготувались» і у «Лідер-Комфорті» та нагнали сюди своїх знайомих, родичів та тих, хто працює на скандальних бізнесменів. Останні погрожували журналістам розправою та перешкоджали їхній професійній діяльності, залякували мешканців, які відчули у подібних діях компанії елементарне шахрайство.
Як розповіла мешканка будинку №55 Наталія Павлівна, підробці документів під ОСББ, яким начебто буде опікуватися «Лідер-Комфорт», передувало опитування мешканців зі збором їхніх персональних даних та підписів, які потім дивним чином опинились у протоколах. Звісно, і підтвердження права власності у місцевих ніхто не запитував. Ці дані ділки з «Лідер-Комфорту», схоже, просто витягнули з державного реєстру.
Якщо придивитися до самих протоколів, то все стає явним – деякі підписи людей просто підроблені та зроблені однією рукою.

протокол 1

протокол 2

«Людей просто ввели в оману: під виглядом опитування створили ОСББ, де призначили себе керуючим. Більше того, «підписи» зібрані навіть з мертвих та людей, які виїхали з України. Ми просимо владу розібратися в цьому питанні, бо не хочемо ставати інструментом в чиїхось руках, та й взагалі лячно з такими людьми зв’язуватися», – каже Наталія Павлівна. 
Небайдужі мешканці, які вважають, що їх ошукали, викликали на місце поліцію. На сьогодні щодо підозрюваних у шахрайстві вже відкрито два кримінальні провадження за статтею 358 кримінального кодексу України (підроблення документів).

копи
Більше того, як з’ясувалося, цей інцидент не поодинокий. Випадки підробки підписів людей, які їх не робили, були зафіксовані і на інших адресах, де свою «піар-роботу» виконує «Лідер-Комфорт». Наразі точно відомо про будинок по вул. Айвазовського, 41, де мешканці вже пишуть відповідні заяви.
Чим небезпечна подібна діяльність «Лідер-Комфорту» і чому мешканцям слід бути обачними?
У попередніх публікаціях (1, 2) ми вже пояснювали, чому «діяльність» «Лідер-Комфорту» у Кам'янському аж ніяк не пов’язана з обслуговуванням житлового фонду і чому ця компанія економічно неспроможна. Схоже, це зрозуміли і самі ділки, які, окрім підфарбовування бордюрів, на більше коштів зібрати не можуть: демпінгування квартирної плати на користь не пішло, а фінансування від донора на підривну діяльність у місті, схоже, стає все меншим. Тому компанія пішла шляхом махінацій. Адже, зробивши себе управлінцем ОСББ, від імені юридичної особи вони зможуть вішати на будинок величезні кредити, а потім в необхідний момент – вшитися з міста (як це вже було).
Також будь-які відносини з цією компанією можуть призвести до наслідків, які складно виправити. Адже мешканці, які повелися на яскраву рекламну кампанію, мають розуміти: їхні будинки будуть зняті з міського балансу і гарантій, що з ними все буде добре, ніхто не дає. А статися може будь-що: відсутність опалення, електрики, роботи, що потребують серйозного фінансування. Наочний приклад, що стався нещодавно (зима/весна 2022-2023), – ситуація з будинком по Глаголєва, 9. В опалювальний сезон він залишився без електрики, а оскільки там ЖБК – енергетики виставили рахунок близько 200 000 гривень за заміну кабелю. Майже місяць люди сиділи без електроенергії, доки місто їм не допомогло (хоч і не повинно було це робити). 
Якщо пройдисвіти вирішать, що лялька «Лідер-Комфорт» їм вже не цікава (як, нагадаємо, вже неодноразово було), для мешканців нічого гарного не буде. А так і станеться, ось побачите, бо панів Дубинських досі розшукують Сполучені Штати та ФБР саме за шахрайство. 

дубики
А хто ж так красиво заливає про «якісне обслуговування житлового фонду» у Кам'янському? 
А роблять це люди, на яких вже, як кажуть, проби немає де ставити. На сьогодні вже ні для кого не тайна, що «Лідер-Комфорт» та активісти, які у ньому працюють, – це вихідці з УКОЖФ та спонсованого братами Дубинськими невдалого проєкту «Пропозиція» у Кам'янському.
Керівник підприємства Сергій Лисий – особистість одіозна, та компанію підібрав собі під стать. Здебільшого це звільнені з правоохоронних органів люди (приклад – так званий юрист контори Антон Терещенко, колишній опер).
І досить цікаві речі нам каже про керівника «Лідер-Комфорту» аналітична система для комплаєнсу, аналізу ринків, ділової розвідки та розслідувань YouControl. Як виявилось, працюючи у правоохоронних органах, останній брав хабарі за закриття кримінальних проваджень. За що і був засуджений. Саме судове рішення, у якому досить докладно описано, як Сергій Лисий, працюючи оперуповноваженим сектору карного розшуку Дніпровського РВ, брав хабаря за покриття крадія, можна побачити за посиланням https://opendatabot.ua/court/36818658-52f6fd75a9c8935c07ac74b57026d2da, ми ж наведемо лише витяг та скриншот з нього.

суд
Якщо коротко, останній брав хабаря за роботу з крадіями та закриття кримінальних проваджень. 
Особа 1 – це саме керівник «Лідер-Комфорту». І саме ці люди зараз всім розповідають про якесь дотримання законності та «якісне обслуговування житлових будинків містян». Вибачте, панове, але, як зараз каже молодь, це – зашквар.
Редакції відомо, що і за іншими будинками, де встиг відмітитися «Лідер-Комфорт», наразі проводиться слідча та правова робота. Про її подальший перебіг проінформуємо додатково.
Джерело: https://sobitie.com.ua/ukraine/komunalka/mertvi-dushi-pidrobleni-protok….