Навчання з цивільного захисту, результати інспекції укриттів та спортивні здобутки: як минув тиждень на Дніпропетровщині

Надіслав: ilona , дата: вт, 07/04/2023 - 18:16
р

Протягом останніх 7 днів особливу увагу в області приділяли темі безпеки. Відпрацювали план дій у разі теракту на ЗАЕС. Підбили підсумки інспекцій укриттями. Про ці та інші новини за тиждень на Дніпропетровщині розповіла заступник начальника ОВА Ірина Грицай.

«Увесь тиждень ворог гатив по Нікопольщині – Нікополю, Марганецькій, Мирівській, Червоногригорівській громадах. А ще вдарив по Новопавлівській громаді Синельниківського району. Внаслідок обстрілів постраждала 86-річна жінка», – зазначила Ірина Грицай. 

Вона додала: в регіоні відпрацювали дії у разі можливого теракту на Запорізькій АЕС.  

«На Дніпропетровщині створили відповідний штаб, розробили план евакуації людей. Його відпрацювали на масштабних навчаннях з цивільного захисту. В регіоні вимірюють радіаційний фон. Нині він в нормі», – підкреслила Ірина Грицай. 

Також підбили підсумки інспекцій, які проводилися укриттями області. Недоліки виявили у Дніпрі. Там були прийняті кадрові рішення щодо відповідальних працівників міськради.

Останній тиждень виявився плідним на спортивні здобутки, сказала Ірина Грицай.

«Пишаємося нашими спортсменами. Вони додали до скарбнички області чимало нагород. Вибороли 5 медалей на ІІІ Європейських Іграх в Кракові. На етапі Діамантової ліги у Швейцарії дніпровська легкоатлетка Ярослава Магучіх взяла «бронзу». Наші скелелази відзначилися на кубку Європи серед юніорів в Австрії. Спортсмени здобули й більш ніж 80 медалей на всеукраїнських змаганнях», – сказала заступник начальника ОВА. 

На Дніпропетровщині стартувала вступна кампанія до закладів вищої та  фахової передвищої мистецької освіти.  

«На абітурієнтів чекають Кам'янский та Криворізький фахові музичні коледжі та Дніпропетровська Академія музики. А ще – Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж культури. Там відкрили нову спеціальність – «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво», – додала Ірина Грицай.  

Викладачі музичних шкіл та фахових музичних коледжів тепер можуть вступити до аспірантури на базі Академії музики.