Ракетні атаки, кошти на реабілітаційні центри та відкриття ЦНАПу: головне за тиждень на Дніпропетровщині

Надіслав: ilona , дата: вт, 08/01/2023 - 14:27
війна

Протягом останніх семи днів Дніпропетровщина потерпала від ракетних атак. Попри це, область працювала. В одній з громад відкрили новий ЦНАП. Виділили кошти на реконструкцію медичних реабілітаційних центрів. Про це розповів заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний. 

«Протягом тижня ворог чотири рази спрямовував на область ракети. Одну збили оборонці неба. Ще одна – поцілила у складське приміщення у Великомихайлівській громаді, що на Синельниківщині. Останні дві ракетні атаки були по Дніпру та Кривому Рогу. В обох містах влучання у житлові будинки. Адмінбудівлю і навчальний заклад. Загалом понад 90 постраждалих. У Кривому Розі – 6 загиблих», – зазначив Іван Начовний. 

Він додав: з важкої артилерії росіяни обстрілювали і Нікопольщину. Там минулося без жертв.

Попри агресію ворога, область працює. На Дніпропетровщині розширюють мережу ЦНАПів у громадах з населенням до 10 тис мешканців.

«Раніше ЦНАПи запрацювали у Глеюватській та Славгородській громадах. Сьогодні відкривається у Чумаківській, що у Дніпровському районі. Надаватимуть чималий перелік послуг. Доступний буде і сервіс «Я-ветеран». Цю унікальну практику нашого регіону активно поширюємо Україною. Поділилися досвідом з фахівцями з шести інших областей», – сказав Іван Начовний. 

Червоногригорівська і Новоолександрівська громади отримали мобільні валізки. Перша – від проєкту PROSTO. Інша від ПРООН з відновлення та розбудови миру. Обладнання дозволить надавати послуги маломобільним категоріям громадян та людям з інвалідністю. Віднині із таким сервісом мешканці 31 громади.

«Ще одна важлива новина. На сесії обласної ради, що пройшла у п’ятницю, виділили 285 млн грн на реконструкцію медичних реабілітаційних центрів. Здебільшого ці заклади для військових. Це один з пріоритетних напрямків роботи начальника ОВА Сергія Лисака. Загалом на мережу таких медцентрів спрямовано більш ніж півмільярда гривень», – сказав Іван Начовний.       

Ще він розказав про Індекс цифрової трансформації громади. Його минулого тижня презентувало Мінцифри. Він дозволить визначити сильні і слабкі сторони наших територій. А відтак – зосередитися на посиленні цифрових послуг, потрібних у конкретних населених пунктах.

А ще навчальним закладам регіону передали 8 нових автобусів. Транспорт придбаний державним та місцевим коштом.