У Кам’янському влада співпрацює з волонтерами

Надіслав: slavkin1 , дата: пн, 10/02/2023 - 16:41
Білоусов

Сьогодні в Кам’янському відбулося перше засідання Волонтерської Ради міста.
Рада була створена нещодавнім рішенням міськвиконкому з метою координації дій волонтерських організацій Кам’янського, до неї увійшли представники виконавчої влади, депутати міськради, представники громадських та релігійних організацій, які займаються благодійною діяльностю. Очолив Раду міський голова Андрій Білоусов.
Відкриваючи сьогоднішнє засідання, Андрій Білоусов наголосив, що міська влада і він особисто постійно знаходяться у контакті з волонтерами і разом вирішують ті чи інші нагальні проблеми. Тому зараз немає потреби робити засідання Волонтерської Ради з фіксованою періодичністю, бо це лише формалізує роботу. Вирішили збиратися у разі необхідності і разом розглядати питання, що виникли і потребують спільного рішення. 
Віце-мер Світлана Колісніченко запропонувала порядок денний сьогоднішнього засідання, а саме – уточнення напрямків роботи Ради та висвітлення її діяльності. Щодо напрямків роботи, вони й надалі залишаться незмінними – допомога армії та іншим силовим структурам, допомога тим, хто постраждав від нинішньої війни та допомога малозабезпеченим. Також зайшла мова про те, що іноді для більш ефективної діяльності потрібно сприяння міської влади, наприклад, для вирішення питань з великими підприємствами та державними органами. Мер зазначив, що таке сприяння буде завжди і він особисто готовий включатися в волонтерську роботу у разі необхідності. Крім того, Рада вирішила більш активно допомагати родинам загиблих Захисників, для чого буде розроблено дієвий механізм взаємодії влади і волонтерів. 
Щодо висвітлення діяльності Ради, то на Інтернет-сайті міськради буде створено спеціальну сторінку, де буде розміщуватися інформація про благодійні організації і про їх волонтерські акції. Це дозволить залучити до допомоги тим, хто її потребує, якомога більше містян. 
Завершаючи роботу засідання, Андрій Білоусов ще раз зазначив, що міська влада відкрита для співпраці з волонтерами й висловив сподівання, що така співпраця буде корисною для тисяч українців, які сьогодні потребують допомоги суспільства.