Відбудова Херсонщини та відновлення водопостачання для районів Дніпропетровщини: як пройшов тиждень 

Надіслав: ilona , дата: вт, 07/11/2023 - 15:27
6

Дніпропетровська область долучилася до відбудови Херсонщини – взяла шефство над трьома селами. А у Нікопольському та Криворізькому районах втілюють проєкти з відновлення водопостачання. Про головне за останні сім днів в регіоні розповів заступник начальника Дніпропетровської ОВА Максим Беспальчук.

«Протягом минулого тижня ворог атакував Дніпропетровщину «Шахедами». Майже 10 таких збили захисники з ПвК «Схід». Уламки одного з дронів впали на авто, яке рухалося дорогою. Загинули два чоловіки. Маємо і влучання безпілотників. У Криворізькому районі – по приватному підприємству. У самому Кривому Розі – по сільськогосподарському. Там постраждав 26-річний чоловік», – зазначив Максим Беспальчук.  

Він додав: росіяни також атакували Нікополь та Марганецьку громаду з БпЛА та важкої артилерії. Там – без жертв. Ворог обстріляв й Межівську громаду Синельниківського району з РСЗВ «Торнадо-С». Поранення отримав 58-річний чоловік.

«Дніпропетровщина долучилася до всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч». Допомагатимемо у відбудові Херсонщини. Наш регіон взяв шефство над трьома селами –  Ольгине, Старосілля і Бобровий Кут. Спочатку будемо лагодити побиті дахи, вставляти вікна та двері, закривати дірки у стінах. Потім в планах – відбудовувати вщент зруйновані оселі та інфраструктуру», – сказав заступник начальника Дніпропетровської ОВА. 

Максим Беспальчук розповів і про ситуацію з водопостачанням в районах, що постраждали після підриву росіянами Каховської ГЕС.  

«У Нікопольському районі вдалося відновити водопостачання для Покрова та частини Червоногригорівки. У Червоногригорівській громаді, Нікополі, Марганці тягнуть труби, облаштовують насосні станції, аби повернути централізовану послугу людям якнайшвидше. У Кривому Розі вода до осель подається погодинно. Усюди, де це необхідно, мешканцям доставляють питну і технічну воду», – наголосив Максим Беспальчук. 

На Криворіжжі для відновлення водопостачання втілюють три локальні ініціативи. Продовжується й реалізація масштабного проєкту будівництва магістрального водогону «Інгулець-«Південне».

«Хочу подякувати нашим енергетикам. Протягом доби вони відновлюють мережі після ворожих обстрілів у південних районах. Зокрема, за минулий тиждень повернули світло у 3,5 тисячі осель», – додав Максим Беспальчук. 

Минулого тижня передали 12 автобусів ліцеям Дніпровського, Кам’янського та Криворізького районів. Їх придбали коштом державного та місцевих бюджетів. Загалом цього разу закупили 26 одиниць техніки для шкільного автопарку.