Виплати з обласного і державного бюджетів, відпочинок дітей та психологічні тренінги: тиждень життя Дніпропетровщини

Надіслав: ilona , дата: вт, 07/18/2023 - 17:16
л

Завершили виплати з обласного бюджету та всіх державних допомог за липень. Зустріли двісті вихованців ДБСТ з відпочинку у Карпатах. А ще продовжили проводити психологічні тренінги. Новини області за минулі сім днів розповіла під час брифінгу заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

«Протягом тижня наші захисники збили в небі над областю десяток безпілотників. Але всі БпЛА знищити не вдалося. Від них дісталося Кривому Рогу. Там пошкоджень зазнали комунальне і транспортне підприємства. Є й руйнування житла. Постраждав 56-річний чоловік», – зазначила Надія Задорожна. 

Вона додала: агресор гатив по Нікополю та Марганецькій громаді. Обстріли пережила й Синельниківщина. Там минулося без жертв.

Протягом останніх семи днів на Дніпропетровщині завершили виплати з обласного бюджету та всіх державних допомог за липень. Матеріальну підтримку від держави отримали понад 150 тис людей на суму більш ніж 352 млн грн.

Понад 4,7 млн грн від регіону спрямували, зокрема, сім’ям загиблих захисників та поліцейських, довгожителям, реабілітованим жертвам політичних репресій.

«Двісті вихованців дитячих будинків сімейного типу повернулися з відпочинку у горах. Це хлопці і дівчата від 7 до 18 років. Протягом двох тижнів вони перебували в одному з найкращих таборів Карпат. Канікули організувала «Фундація Олени Зеленської», – сказала Надія Задорожна. 

За кілька днів в гори поїдуть хлопці та дівчата з малозабезпечених сімей, додала вона. У серпні планують відправити на відпочинок до Австрії 100 дітей оборонців. 166 хлопчиків та дівчат пільгових категорій – на Львівщину.  

«За тиждень в області провели 18 занять для соціальних працівників за курсом «Самодопомога Плюс». Майже 80 людей навчили справлятися зі стресом», – зазначила Надія Задорожна. 

Загалом цьогоріч тренінги пройшли майже 1800 фахівців, які працюють з переселенцями, родинами захисників. Курс – частина програми ментального здоров’я «Ти як» першої леді Олени Зеленської.

«До нас у гості завітала 10-річна волонтерка з Японії Міраі Шіраіші. Вона приїхала, аби підтримати однолітків в Україні та побачити наслідки війни. Разом з учнями однієї зі шкіл дівчинка взяла участь у майстер-класах. Потім відвідала багатоповерхівку в Дніпрі, куди влучила ворожа ракетаТам всі разом вшанували пам’ять загиблих», – розповіла заступник начальника ОВА. 

Тепер в Японії пройде виставка-аукціон малюнків українських дітей. Кошти спрямують на реабілітацію постраждалих від війни хлопчиків та дівчаток, підкреслила Надія Задорожна.