Ворожі атаки, забезпечення водою постраждалих районів та ремонт доріг: про головне за тиждень на Дніпропетровщині

Надіслав: ilona , дата: вт, 06/13/2023 - 16:02
р

Увесь тиждень Дніпропетровщина потерпала від ворожих ударів. Криворізький та Нікопольський райони страждають і через проблеми з водопостачанням. Мешканцям постраждалих громад підвозять воду. Про головне за тиждень на Дніпропетровщині розповів заступник начальника ОВА Максим Беспальчук. 

«Важкий тиждень і трагічна ніч для Дніпропетровщини. Ворог вчинив масовану атаку на Кривий Ріг. Пошкоджені цивільні об’єкти, в тому числі п’ятиповерхівка. Є загиблі та постраждалі», – зазначив Максим Беспальчук. 

Він додав, що увесь тиждень окупаційні війська продовжували бити по Нікопольщині. Атакували з «Граду», важкої артилерії та дронів сам Нікополь, Мирівську, Червоногригорівську, Марганецьку, Покровську громади. Пошкодили, зокрема, житлові будинки та багатоповерхівки, приватні підприємства, гуртожиток для переселенців, гімназію, готель, сонячні панелі. Поранили людину.

«Дякуємо нашим бійцям енергетичного фронту. За минулий тиждень аварійні бригади повернули світло близько 5 тисячам родин області. Їхні домівки були знеструмлені через бойові дії. Наразі електроенергії вистачає для забезпечення потреб усіх споживачів регіону», – наголосив заступник начальника Дніпропетровської ОВА. 

Вже тиждень міліє Каховське водосховище після підриву окупантами ГЕС. Через це залишилася без водопостачання вся Нікопольщина та частково Криворіжжя. Мешканцям доставляють питну і технічну воду.

«До постраждалих районів вже доставили 22 цистерни з водою. Її підвозять і водовозками, пожежними машинами. Бізнес та міжнародні партнери передають бутильовану воду», – сказав Максим Беспальчук. 

Для підтримки цивільних при Дніпропетровській ОВА створили Координаційний центр. Його задача – опікуватися запитами громад, скеровувати благодійників і міжнародних партнерів туди, де це необхідно. Нині представники центру працюють, зокрема, над забезпеченням водою Нікопольщини та Криворіжжя. 

«Працюємо над створенням центрів реабілітації військових. Загалом їх буде шість. На фінальній стадії оновлення амбулаторії в одному з сіл Криворізького району», – розповів Максим Беспальчук. 

В області оновлюють дороги місцевого значення.

«На одному з автошляхів Дніпровського району ремонт вже завершили. Продовжується він ще на трьох дорогах – у Дніпровському та Синельниківському районах», – сказав заступник начальника ОВА. 

Дніпропетровщина отримала подарунки від партнерів. Рятувальникам регіону передали три десятки одиниць техніки – легкових та пожежних машин, «швидких» та автодрабину. Така підтримка – від пожежників з Норвегії та Шотландії та колег із ДСНС України.