Вручення підозри дніпровському олігарху: боротьба з корупцією, вистава для лохів чи попередження?

Надіслав: slavkin1 , дата: сб, 09/02/2023 - 14:59
беня й зеля

Дніпровські політики коментують сьогоднішнє вручення підозри Ігорю Коломойському, яке провели співробітники СБУ.
Екс-нардеп від Дніпропетровщини Віталій Купрій, який свого часу тісно співпрацював з Коломойським, прогнозує, що наслідки сьогоднішньої події будуть дуже серйозними, хоча й не виключає, що все це – просто вистава у виконанні влади і олігарха.
«СБУ і БЕБ Татарова-Єрмака-Зеленського пред'явило підозру Ігорю Коломойському у вчиненні злочинів- шахрайство і відмивання коштів!
Знаючи особисто певні обставини хочу дати певний аналіз.
По-перше. За підозрою має бути подання ручного прокурора Зеленського до суду клопотання про обрання пану Коломойському запобіжного заходу. Як правило по економічним злочинам це тримання під вартою з можливістю внесення застави. Якщо це, зокрема, справа Приватбанку, то там колосальна сума, за якою буде арешт олігарха.
По-друге. Очікувано, що тепер медіа-імперія Коломойського зупинить піар Зеленського і його оточення, стане повідомляти суспільству подробиці їх корупції і державної зради.
По-третє. Ми побачимо парламентську кризу. Адже народні депутати, які орієнтовані на Коломойського, зупинять голосування в унісон із монобільшістю, почнуть гостро виступати з парламентської трибуни проти свавілля правлячої верхівки.
Якщо цього не відбудеться, то це означатиме договірняк і окозамилювання щоб показати нашим західним партнерам і суспільству "боротьбу" із олігахатом. Ну типу Лі Куан Ю. Зеленський садить першого свого близького друга!!!
P.S. Ще цікаво що Ігор Валерійович, маючи купу сильних адвокатів, не скористався їх правовою допомогою під час отримання підозри. Вочевидь знає що це все вистава для лохів. Шахрайство це ж не підслідність СБУ або БЕБ», - пише Купрій у соціальних мережах.
Ще один колишній адепт Коломойського, а нині – його запеклий ворог, мер Дніпра Борис Філатов досить стримано відгукується про вручення підозри олігарху.
«На пред'явлення підозри Коломойському.
…Я першим із топ-чиновників України кілька років тому публічно заявив, що він – злодій та шахрай.
Що він – абсолютне зло. 
Такий собі цар Мідас, чий дотик, на відміну від міфологічного попередника, перетворює все не на золото, а – на тлін.
Людина, яка знищила у Дніпрі: аеропорт, стадіон, футбольний клуб, баскетбольну арену, банк, будинок Офіцерів та ще десятки об'єктів.
Я роками кричав у порожнечу, а у відповідь всі можновладці та правоохоронці відверталися від моїх криків.
Крім НАБУ.
…У відповідь Коломойський нацьковував на мене «правоохоронців», поливав мене лайном на «Г+Г», розвалював у міськраді коаліцію, підкуповував депутатів та передавав мені «привіти» від криміналітету.
Усі мовчали.
Усі ті, хто сьогодні так радіє його проблемам. 
Чиновники, силовики та журналісти.
І хто розповідає, мовляв, почали боротися із корупцією.
…Тому сьогодні помовчу я.
Іноді варто одному кричати в тиші, а потім бути єдиним, хто мовчить в натовпі.
Так чесніше», - вважає Філатов.
Є й іще одна версія сьогоднішніх подій, яку обережно висловлюють деякі експерти. За цією версією, причина – нардеп і журналіст Олександр Дубинський. Як відомо, кілька тижнів тому почалося відкрите протистояння між Зеленським та Дубинським, після чого журналіст почав випускати в мережу Інтернет свої відео, у яких не те ще аргументовано критикує президента і його оточення, а просто нищить рейтинг і самого «Зе», і партії «Слуга народу». Відомо й інше – Дубинський раніше тісно співпрацював з Коломойським. Не виключено, що ця співпраця продовжується і зараз, і розгромні «відосики» Дубинського проти Зеленського – це не що інше, як «замовлення» Коломойського. Саме тому й прийшли СБУ-шники до олігарха, це – попередження від президента: або Дубинський замовкає, або Зеленський «розчавить» свого колишнього патрона Коломойського. Отже, поживемо-побачимо…