З 23 по 29 червня на Дніпропетровщині на кишкові інфекції захворіли 123 людини — про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, передає телеканал Д1.
У 96% випадках зараження інфекція передалась через харчові продукти: овочі та фрукти – 33%; м’ясна продукція – 23%; та молочна продукція – 17%.
Щоб запобігти зараженню МОЗ рекомендує:
- ретельно мити руки з милом;
- кип’ятити воду, яка використовується для вживання, якщо є сумніви щодо її якості;
- продукти слід добре тушкувати, проварювати або просмажувати, ретельно мити овочі та фрукти, а також обдавати їх окропом, якщо планується вживати їх сирими.
Не можна вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини. Важливо також дотримуватися термінів придатності та правил зберігання продуктів. Мити поверхні та тримати в чистоті кухонні прилади.
Також слід уникати контактів із людьми, які мають ознаки інфекційних захворювань.