Дніпропетровщина серед медалістів чемпіонату України з шашок (чекерс)

Надіслав: slavkin1 , дата: пн, 11/06/2023 - 07:08
шашки

Київ, Харків та Кам’янське. Саме представники цих міст стали чемпіонами України з шашок (чекерс) в трьох вікових групах, який цими днями проводиться на базі Дніпровського державного технічного університету. Наразі завершилася перша програма чемпіонату – класична гра, що тривала протягом чотирьох днів.
Змагання серед чоловіків стали найтривалішими. Для розподілу місць у турнірній таблиці по завершенню чемпіонату головному судді Ігорю Губарєву довелося провести два додаткових бліц-матча. В цих тай-брейках розігрувалися відповідно бронзова нагорода та визначався спортсмен, що мав посісти 5-те місце. Троє з чотирьох учасників – це представники Дніпропетровщини: Олег Жемердей з Кривого Рогу та кам’янчани Віталій Свинаренко й Микола Дудник. Ще один претендент на медаль – херсонець Кирило Полєвщиков. До речі, Кирило вже був призером чемпіонату України. Поталанило йому і цього разу. 3-1 за результатами бліц-дуелі, яка визначила майстра спорту К.Полєвщикова бронзовим призером. Що ж стосується головних нагород – «золота» та «срібла», – то їх отримали фаворити чоловічих перегонів відповідно майстри спорту Олександр Колін (Київ) та Віктор Горобець (Харків).
Схожа ситуація спостерігалася і в змаганнях серед жінок. За тур до фінішу чемпіонкою України вчергове стала майстер спорту Анастасія Глушко. Харків’янка не віддала суперницям жодного очка. Дуже вдалий турнір провела юна кам’янчанка Аріна Федорченко. Вона впевнено та стабільно відіграла з основними конкурентками, набравши вдосталь очок для срібної нагороди. Справжня інтрига спостерігалася лише у боротьбі за «бронзу». Медальний забіг виграла кам’янчанка, що зараз представляє місто Дніпро, майстер спорту Віра Попруга.
Найбільш запеклими шашкові перегони виявилися у змаганнях серед юніорів, де грали юнаки та дівчата 2004 року народження та молодші. Перед останнім туром на чемпіонський титул претендували двоє спортсменів – кандидат у майстри спорту Добриня Савінський та першорозрядник Ілля Перемітько. Для загальної перемоги Іллі потрібно було лише перемагати одну з претенденток на медаль Софію Ткаченко з Харкова, і йому це вдалося. Чемпіоном України серед юніорів 2023 року став І.Перемітько. Другим фінішував Д.Савінський, який набрав лише на одне очко менше. А от третє місце буквально «вигризла» Анастасія Губарєва, яка тріумфувала у битві з доволі непоступливим за шашковою дошкою Тимофієм Кобзевим.
Треба відмітити, що студентам В.Попрузі, Д.Савінському та А.Губарєвій вибороти медалі допомогли рідні стіни Дніпровського державного технічного університету. Ще один представник ДДТУ – Сергій Клименко – в юніорському турнірі розташувався на шостій позиції.
У понеділок та вівторок боротьба за нагороди має продовжиться в інших двох програмах чемпіонату України – швидкій та блискавичній грі. Нагородження чемпіонів та призерів відбудеться в останній змагальний день.
Підсумкове положення. Чоловіки
1. Колін Олександр (мс, м. Київ, тренер – В.Коваленко) – 9 з 10 очок
2. Горобець Віктор (мс, м. Харків, тренер – Л.Коротіна) – 7
3. Полєвщиков Кирило (мс, м. Херсон, тренер – І.Куколева) – 6
Підсумкове положення. Жінки
1. Глушко Анастасія (мс, м. Харків, тренер – І.Чебукіна) – 8 з 8 очок
2. Федорченко Аріна (1 розряд, м. Кам’янське, ДЮСШ №2, тренер – Д.Савінський) – 5
3. Попруга Віра (мс, м. Дніпро, ДЮСШ №9, тренер А.Панченко) – 4
Підсумкове положення. Юніори
1. Перемітько Ілля (1 розряд, м. Кам’янське, ДЮСШ №2, тренер – І.Губарєв) – 8 з 10 очок
2. Савінський Добриня (км, м. Кам’янське, ДЮСШ №2, тренер – Д.Савінський) – 7
3. Губарєва Анастасія (1 розряд, м. Кам’янське, ДЮСШ №2, тренер – І.Губарєв) – 6.