До «поліцейського» скандалу в Кам’янському долучили ще й прокурора

Надіслав: slavkin1 , дата: вт, 12/05/2023 - 18:07
коп

Як і очікувалося, сьогоднішні затримання співробітників поліції Кам’янського викликали жваву реакцію з боку колишнього начальника Кам’янського РУП Сергія Лукашова.
«Інформація, яка мені надійшла від поліцейських щодо затримання керівництва поліції Камʼянського РУП на Дніпропетровщині.
Документування злочинів з незаконним обігом зброї по алгоритму Щадилівців. 
Сьогодні працівниками ДБР були проведені обшука і затримані поліцейські Камʼянського РУП, а саме заступник начальника районного управління полковник поліції Пархоменко Анатолій, начальник відділу кримінальної поліції майор поліції Руденко Олександр та слідчий райуправління старший лейтенант поліції Рамазанов Руслан. Вказаним поліцейським інкримінують притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, незаконного збуту зброї та перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу ст.ст.372, 263, 365 КК України. Вказані поліцейські вмовили чоловіка збути зброю, а саме гранатомет, які останні незаконно вручили невинному для збуту невинній особі. За інформацією це ще не всі затримання поліцейських. Ці цинічні, злочинні дії мали місце за сприянням начальника слідчого відділу Камʼянського РУП капітана поліції Іваннікова Віталія, який втік у відпустку 4 грудня, здогадувався про реалізацію, підставивши свого слідчого. І ці злочини вчиняються Щадилівськими оборотнями під час війни…», - написав Лукашов у своєму фейсбуці.
Також Лукашов не забув і про роль прокуратури у скандальних порушеннях закону в Кам’янському.
«А де у нас прокурор? 
У кримінальному провадженні, відкритому за ст.263 КК України, в рамках якого камʼянські поліцейські намагалися задокументувати неіснуючий збут зброї, підставивши невинну особу, є процесуальний керівник. Хто він? Де був керівник Камʼянської окружної прокуратури Кузьменко С.С.? Хто в курсі, той розуміє, що документування збуту зброї здійснюється шляхом підготовки, підписання та погодження відповідних негласних слідчих дій, які готуються, в даному випадку, виключно прокурором у кримінальному провадженні!!! Рука руку миє? Чи знову закриються в «будиночку» і «ми нічого не знали?» А аналіз матеріалів кримінального провадження прокурором при підготовці необхідних негласних заходів? А контроль за вчинення злочину? А спілкування прокурора з особою, яка повинна була здііснювати закупівлю? Питання, питання, поки що без відповідей.
Ось Вам приклад корупційної комунікації поліції та прокуратури заради «липових» показників», - вважає екс-начальник поліції Кам’янського.