Днепровского олигарха предлагают обменять на «Стингеры»

Опубликовано slavkin - пт, 05/27/2022 - 18:04
петя и беня

В Украине продолжается скандал между президентом Владимиром Зеленским и его предшественником Петром Порошенко.
Вчера, после скандальных признаний нардепа Виктора Медведчука о якобы причастности Петра Порошенко к незаконным «схемам» обогащения на махинациях с углем и дизтопливом, Луцкий горсовет предложил конфисковать все имущество Медведчука и Порошенко в пользу армии. При этом, как отмечают эксперты, местная власть в Луцке контролируется ставленником днепровского олигарха Игоря Коломойского Игорем Палицей.
Как и следовало ожидать, у Порошенко резко отреагировали на подобную инициативу и обрушились с обвинениями на Коломойского. Соответствующее заявление партии «Европейская солидарность» опубликовала на своей странице в соцсетях лидер Каменской организации «ЕС» Наталья Шкуренко.   
«За перші три місяці війни український народ зберіг свою незалежність і державність. Сталося це завдяки ЄДНОСТІ суспільства, героїзму Збройних Сил, створених з 2014 року, та міжнародній єдності і солідарності всього світу.
Сьогоднішня ж заява Луцької міськради чітко показує, хто саме стоїть за атакою на національну єдність, активно розпочату цього тижня - це Коломойський та його партнер Палиця.
Це - атака корисних і корисливих ідіотів, які не бачать війни, агресора, потреб ЗСУ, а лише свої бізнес- інтереси. Вони одержимі не боротьбю з Путіним, а помстою Порошенку за порятунок і націоналізацію Приватбанку, яка зупинила їхню крадіжку сотень мільярдів гривень з кишень простих українців.
Це той самий Коломойський, який не витратив жодної копійки на захист рідного міста і країни. Зате навіть під час війни - примудрився отримати від держави нафтопродукти по заниженій ціні з метою подальшого перепродажу та власного збагачення. 
Очевидно, що спроби розпалити внутрішній конфілкт в Україні грають на руку лише зовнішньому ворогу - країні-агресору. Недарма в її інформаційному просторі так солодко смакують цю тему. 
Варто також згадати, що Коломойський, якому в Україні влада всіялко допомагає уникати правосуддя за багатомільярдне пограбування “Приватбанку”, і досі володіє каналом “1+1” на паях з Медведчуком. І від нього ж прийняв в управління своєї підконтрольної структури ту саму Трубу.
Зрештою, Коломойський перебуває під санкціями США, і була би велика користь, якби його видали Сполученим Штатам в обмін на партію “Стінгерів”», - говорится в заявлении «ЕС».