Кам’янські пауерліфтери – призери чемпіонату Європи в Туреччині

Надіслав: ilona , дата: чт, 08/08/2024 - 16:18
к

З 5 по 11 серпня у турецькому Стамбулі проходить чемпіонат Європи з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед всіх вікових груп.

У змаганнях беруть участь 300 атлетів з 26 країн світу. Україну представляють спортсмени в 32 вагових категоріях: 35 пауерліфтерів в класичному жимі лежачи та 38 – в жимі лежачи.

Протягом двох днів, 6 та 7 серпня, нагороди виборювали в класичному жимі штанги лежачи.

У складі збірної України були спортсменки з Кам’янського, які змогли вибороти медалі чемпіонату.

Так, Віра Попруга, вихованка тренера-викладача Валентина Малікова ДЮСШ №2, в ваговій категорії 84+ кг серед юніорок виборола бронзову нагороду. Віра вижала снаряд вагою 80 кг.

Окрім особистого заліку Віра піднялась на п’єдестал у командному заліку. З 16-ти країн спортсмени-юніорки України посіли 3-є місце.

Також нагороду отримала Альона Малишева, вихованкиа тренера Григорія Степанченка з СК “Тандем”. У віковій групі Masters 1 у ваговій категорії 57 кг у другій своїй спробі спортсменка зуміла зафіксувати штангу вагою у 55 кг та вибороти бронзову нагороду. Результат кам’янчанки разом із двома іншими спортсменками дозволив збірній Україні стати третьою серед 12 команд-учасниць у командному заліку.

Зображення видалено.