У Кам’янському вітали чемпіонку Європи з пауерліфтингу

Надіслав: ilona , дата: чт, 05/11/2023 - 20:10
о

З 2 по 7 травня у датському містечку Тистед відбувся чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед всіх вікових груп та дорослих. На змагання у складі збірної України вирушила спортсменка ДЮСШ №2, яка тренується на базі спортивного клубу Power, багаторазова чемпіонка України з різних видів пауерліфтингу, Тетяна Музиченко. По результатам чемпіонату, дівчина стала чемпіонкою Європи у ваговій категорії до 52 кг.

Тренер Валентин Маліков розповів, що змагання були епічними. І, хоча, із-за війни він не зміг туди поїхати, результатом своєї підопічної задоволений.

- Першою дисципліною був «присід», де завдяки зафіксованій вазі 142,5 кг у присіданні зі штангою Тетяна суттєво відірвалася від конкуренток, - розповів тренер. - Цей результат приніс не тільки «малу» золоту медаль в цьому виді триборства, але й 15-кілограмовий відрив від найближчої конкурентки з Фінляндії.

Далі точилася боротьба у жимі штанги лежачи та становій тязі. Тут Тетяна здобула бронзові «малі» нагороди в обох программах, та оновила свої особисті рекорди у «жимі» (77,5 кг), і «тязі» (127,5 кг).

За підсумками всіх трьох вправ Тетяна досягла результату 347,5 кг і стала чемпіонкою Європи. У абсолютному заліку, який визначається за підсумками результатів у всіх вікових групах серед дівчат, стала володаркою бронзового Кубку. А збірна Україна стала найкращою збірною Європи серед дівчат.

Тетяна розповіла, що змагання були важкими, тільки добиратися до місця проведення довелося три доби. Та каже: результат того вартий, проте, ще є над чим працювати. Їй не вдалося дібрати усього 2 кг, аби здобути звання майстра спорту. Та дівчина і її тренер впевнені, що це вдасться зробити на наступних змаганнях.

По традиції, спортсменку з видатними досягненнями привітали начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк та очільник «Бджоли» в Дніпропетровській області Олександр Лукашов. Саме ГО «Бджола» взяла на себе витрати щодо проїзду та проживання спортсменів.

- Це дуже гарний результат, - зазначив О.Лукашов. – Пишаємося, що наші спортсмени прославляють наше місто далеко за межами країни. Бажаємо не зупинятися на досягнутому, і підкорювати нові вершини. А ми разом з міським головою Андрієм Білоусовим і надалі підтримуватимемо вас і спортивне життя нашого міста.

Тепер на спортсменку та її колег очікує чемпіонат Європи з жиму лежачи, який відбудеться в серпні у Франції.